Hvitvin

Charles Frey Maceration

Tørr og frisk orangevin fra 40 år gamle vinstokker. En annerledes Alsace med en tørr finish med flotte aromatiske noter mot aprikos, blodappelsin, fersken og gule epler. Lang konsentrert utgang. Vinen ligger ca. 8 måneder på foudre før den tappes uten filtrering eller so2. Dyp blodorange ufiltrert kjerne, 15 dager skallkontakt. Holder seg stabil inntil 3 dager etter åpning ved oppbevaring i kjøleskap. Flott vin til lyst kjøtt, grønnsaker, skalldyr og fisk. Fungerer også fint som en aperitif på egenhånd.

Vinmonopolet 259,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 5/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr smak av tropisk frukt, epler og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Gewürztraminer 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.46 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6018139
  • Vinmonopolnr14377701
  • LuktUklar, lys oransje-rosa.
  • SmakTørr smak av tropisk frukt, epler og krydder.
  • FargeDuft av tropisk frukt og krydder.
  • ProdusentCharles Frey
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt -
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Charles Frey

Om produsenten

Familien Frey flyttet tidlig på 1800-tallet fra Sveits til Dambach-la-Ville like nord for Selestat i Alsace. I dag er det fjerde generasjon som jobber på domenet. Husets 14 HA ligger rundt grand cru-vingården Frankstein. Fra 1997 har arbeidet i vinmarkene vært biodynamisk. Etter 2019-årgangen har huset startet med en ytterligere naturlig tilnærming til vinene, dette har så langt resultert i en Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Sylvaner med lavt svovelinnhold og de er utrolig stabile.

Karakteristikk

Tørr og frisk orangevin fra 40 år gamle vinstokker. En annerledes Alsace med en tørr finish med flotte aromatiske noter mot aprikos, blodappelsin, fersken og gule epler. Lang konsentrert utgang. Vinen ligger ca. 8 måneder på foudre før den tappes uten filtrering eller so2. Dyp blodorange ufiltrert kjerne, 15 dager skallkontakt. Holder seg stabil inntil 3 dager etter åpning ved oppbevaring i kjøleskap. Flott vin til lyst kjøtt, grønnsaker, skalldyr og fisk. Fungerer også fint som en aperitif på egenhånd.

Jordmonn

Lyserød sandsten. Plantene er ca. 40 år gamle og ligger 250 moh.

Område

Dambach-la-Ville ligger ca. 40 minuters kjøretur nord for Colmar. Kontinentalt klima beskyttet af Vosges fjellene i vest.

Produsjonsmetode

Høstet for hånd, direkte press, spontangjæring, lagring på bunnfall i 8 mnd i foudre. Tappet uten so2 eller filtrering.

Druetyper

Gewürztraminer 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.