
Hvitvin
Etienne Courtois Quartz
Tørr og frisk hvitvin med smag af epler, citrus og krydder. Tydelig mineral præg på vinen, og den har godt af at blive dekateret før servering for at åbne frugten.
Hvitvin
Tørr og frisk hvitvin med smag af epler, citrus og krydder. Tydelig mineral præg på vinen, og den har godt af at blive dekateret før servering for at åbne frugten.
Produktinformasjon
Etienne Courtois
Claude Courtois minner om en kaptein der han står bredbent i vinmarken i sentral Loire (Soings-en-Sologne) med et potent grått skjegg som nesten dekker konturene av et lurt smil. De grove nevene og solrynkene i pannen indikerer et langt liv blant druerankene og han er et referansepunkt på naturvins havet, kjent for å skape magi.
Det var på starten av 1990-tallet at Claude og kona Claudine flyttet Sologne etter at eiendommen deres i Provence brant i en skogbrann. Her fant de gården Les Cailloux du Paradis, og det første de gjorde var å rive alt opp og arbeide økologisk med jorden, etter mange år med konvensjonelt jordbruk av tidligere eiere.
Claude dyrker selv 2 ulike viner, Racines og Nacarat, fra 2 ha. Sønnen Etienne viser også stort talent og har overtatt ansvaret for de fleste av cuveene. Vinene har mindre lagring nå enn tidligere, og kanskje enda mer energi. Stilen på huset er gjennomgående naturlig, med stor konsentrasjon.
I sitt 14 ha biodynamiske univers dyrker de Gamay, Cabernet Franc, Côt (Malbec), Cabernet Sauvignon, Ramorantin, Sauvignon Blanc, Pineau d’ Aunis med flere. Ingen kjemikalier trenger inn i vinmarken som er beskyttet av skog og frukttrær – ren harmoni. Alt er høstet for hånd, spontangjæret, usvovlet og ufiltrert.
Tørr og frisk hvitvin med smag af epler, citrus og krydder. Tydelig mineral præg på vinen, og den har godt af at blive dekateret før servering for at åbne frugten.
Leire og kalk. Vinstokkene er 15 år gamle. 25 hl/ha.
Soings-en-Sologne ligger øst i området Touraine midt i mellem Tours og Sancerre ret nord for Selles-sur-Cher. Et område med høje forekomster af Silicium, flint og kvarts.
Druerne høstes for hånd, afstilkes og presses. Spontangæring i fat efterfulgt af 18 mnd lagring i brugt eik. Tappes på flaske uden filtrering eller so2.
Sauvignon Blanc 50% , Menu Pineau 50%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.