Om produsenten
Familien Frey flyttet tidlig på 1800-tallet fra Sveits til Dambach-la-Ville like nord for Selestat i Alsace. I dag er det fjerde generasjon som jobber på domenet. Husets 14 hektar ligger rundt grand cru-vingården Frankstein. Fra 1997 har arbeidet i vinmarkene vært biodynamisk. Etter 2019-årgangen har huset startet med en ytterligere naturlig tilnærming til vinene, dette har så langt resultert i en Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Sylvaner med lavt svovelinnhold og de er utrolig stabile.
Karakteristikk
Tørr og frisk Riesling fra 40 år gamle vinstokker med lavt utbytte. Atypisk Alsace med en knasende tørr finish med vakre saftige og aromatiske toner mot fersken, appelsin og grønne epler. Lang, presis, konsentrert utgang. Vinen får stå på foudre i ca 8 måneder før den tappes uten filtrering eller så2. Strågul kjerne, ingen skallkontakt. Holder seg stabil til 3 dager etter åpning ved oppbevaring i kjøleskap. Flott vin til grønnsaker, skalldyr og fisk. Fungerer også godt som aperitiff alene.
Jordmonn
Lyserød sandsten. Planterne er ca 40 år gamle og ligger 250 moh.
Område
Dambach-la-Ville ligger ca 40 minuters kørsel nord for Colmar. Kontinentalt klima beskyttet af Vosges fjellene i vest.
Produksjonsmetode
Høstet for hånd, direkte press, spontangæring, lagring på bunnfall i ca. 8 mnd i foudre. 10 % av vinen har skallmaserasjon. Tappet uten so2 eller filtrering.