Om produsenten
Familien Frey flyttet tidlig på 1800-tallet fra Sveits til Dambach-la-Ville like nord for Selestat i Alsace. I dag er det fjerde generasjon som jobber på domenet. Husets 14 hektar ligger rundt grand cru-vingården Frankstein. Fra 1997 har arbeidet i vinmarkene vært biodynamisk. Etter 2019-årgangen har huset startet med en ytterligere naturlig tilnærming til vinene, dette har så langt resultert i en Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Sylvaner med lavt svovelinnhold og de er utrolig stabile.
Karakteristikk
Ren Pinot Noir fra 30 år gamle økologiske drueranker. Ren og fruktig rødvin med kirsebær, epler og krydder etter smak. Saftige tanniner og konsentrert utgang. Druene høstes for hånd og spontangjæres med 2 ukers maserasjonstid. Vinen får stå på foudre til våren hvor den tappes uten filtrering med en liten dose so2 for stabilisering. Flott vin til lyst kjøtt, småvilt og fjærkre. Fungerer også godt til pizza eller til ost.
Jordmonn
Lyserød sandsten. Plantene er ca. 30 år gamle og ligger 250 moh.
Område
Dambach-la-Ville ligger en 30 minutters kjøretur nord fra Colmar i Alsace. Den 18,5 mil lange Alsace-regionen ligger mellom Vosges-fjellene, som beskytter mot vind og holder skyene unna – det er et av områdene i Frankrike med minst nedbør.
De tidligere isbreene som formet fjellene har også påvirket regionens topografi og jordsmonn. Jordsmonnet varierer fra sandstein, granitt og vulkanske bergarter, til leirrik kalkstein og mergel i vinmarkene som ligger nede ved slettene.
Regionen har vært under Tyskland flere ganger tidligere, og det er tydelig utifra arkitektur, kultur og vin. Prøv choucroûte, bäckeoffe og brezels.
Produksjonsmetode
Pinot Noir høstet for hånd og spontangjæret på gamle eikefat, maserasjon i 3 måneder med hele klaser. Vinen får stå på foudre 7 måneder, og den tappes uten filtrering med en liten dose so2 for stabilisering.
Druetyper
Pinot Noir 100%