Om produsenten
Familien Frey flyttet tidlig på 1800-tallet fra Sveits til Dambach-la-Ville like nord for Selestat i Alsace. I dag er det fjerde generasjon som jobber på domenet. Husets 14 hektar ligger rundt grand cru-vingården Frankstein. Fra 1997 har arbeidet i vinmarkene vært biodynamisk. Etter 2019-årgangen har huset startet med en ytterligere naturlig tilnærming til vinene, dette har så langt resultert i en Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Sylvaner med lavt svovelinnhold og de er utrolig stabile.
Karakteristikk
Gul med svakt grønnskjær, ufiltrert. Duft av gule epler, solmoden sitron, hint av røyk. Flott kjøttfull frukt, pen fylde balansert med høy syre, lang konsentrert utgang.
Holder seg stabil 3 dager etter åpning ved oppbevaring i kjøleskap. Perfekt til grønnsaker, skalldyr, fisk og kylling. Også fin som aperitif / uten mat. Server 8-10 C.
Jordmonn
Lyserød sandsten. Planterne er ca 40 år gamle og ligger 250 moh.
Område
Dambach-la-Ville ligger en 30 minutters kjøretur nord fra Colmar i Alsace. Den 18,5 mil lange Alsace-regionen ligger mellom Vosges-fjellene, de beskytter mot vind og holder skyene unna – det er et av områdene i Frankrike med minst nedbør.
De tidligere isbreene som formet fjellene har også påvirket regionens topografi og jordsmonn. Jordsmonnet varierer fra sandstein, granitt og vulkanske bergarter, til leirrik kalkstein og mergel i vinmarkene som ligger nede ved slettene.
Regionen har vært under Tyskland flere ganger tidligere, og det er tydelig utifra arkitektur, kultur og vin. Prøv choucroûte, bäckeoffe og brezels.
Produksjonsmetode
Høstet for hånd, direkte pressing, spontangæring, lagring på bunnfall i ca. 8 måneder i foudre. 10% av vinen har skallmaserasjon. Tappet uten so2 eller filtrering.