Rødvin

Christian Tschida Non Tradition Red

Tørr og elegant Cabernet franc fra økologisk dyrket vinmarker. Druerne høstes for hånd, afstilkes og knuses med fødderne. Gæringen er spontan og pressingen foregår i en speciel bygget horisontal press med utrolig lavt tryk. Vinen modner ca 2 år i brugte Franz Stockinger fad. Tappet på flaske uden filtrering eller so2. Aromaer af blåbær, kirsebær, skog, røg og krydder. Passer godt til lam, okse og vilt.

Østerrike

Vinmonopolet 714,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig, kompleks smak av solbær, kirsebær, epler og krydder. Lang og fast.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cabernet Franc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6077713
  • Vinmonopol12813101
  • LuktRød, uklar.
  • SmakSaftig, kompleks smak av solbær, kirsebær, epler og krydder. Lang og fast.
  • FargeSolbær, kirsebær, epler og krydder.
  • ProdusentChristian Tschida
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Østerrike , Burgenland
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Christian Tschida

Om produsenten

Christian Tschida er fjerde generasjon i familien som lager vin. I 2007 overtok han etter faren og huset består i dag av ca. 14 ha. med planter dyrket biodynamisk

Domenet ligger i Burgenland øst for Neusiedler See, helt øst i Østerrike. Christians viner er utrolig elegante og komplekse. Nøkkelen til suksess her ligger i ekstremt høyt detaljarbeid i vingården, en skånsom pressing av druene, etterfulgt av modning på store brukte fat.

Karakteristikk

Tørr og elegant Cabernet franc fra økologisk dyrket vinmarker. Druerne høstes for hånd, afstilkes og knuses med fødderne. Gæringen er spontan og pressingen foregår i en speciel bygget horisontal press med utrolig lavt tryk. Vinen modner ca 2 år i brugte Franz Stockinger fad. Tappet på flaske uden filtrering eller so2. Aromaer af blåbær, kirsebær, skog, røg og krydder. Passer godt til lam, okse og vilt.

Jordmonn

Sand, sten, kalk, og ler

Område

Illmitz, syd øst for Wien, øst for Neusiedlersee - druerne vokser mellem 100-250 meter over havet.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer, spontangjæret, usvovlet og ufiltret

Druetyper

Cabernet Franc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.