Hvitvin

Christian Tschida Himmel auf Erden White MAG

Lys gul, ufiltrert. På nesen grønne epler, sitrus, krydder, våt sten. Fin fruktkonsentrasjon og litt kremet munnfølelse, balansert syrestruktur. Lang finish.

Vinmonopolet 1 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Friske toner av gul frukt, blomster og krydder. Balansert og lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscat of Alexandria 40% , Scheurebe 40% , Weissburgunder 20%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 150cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6121529
  • Vinmonopol14920305
  • LuktStrågul.
  • SmakFriske toner av gul frukt, blomster og krydder. Balansert og lang avslutning.
  • FargeFloral og kompleks aroma av epler, blomster og krydder.
  • ProdusentChristian Tschida
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Østerrike , Burgenland
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgTilleggsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Christian Tschida

Om produsenten

Christian Tschida er fjerde generasjon i familien som lager vin. I 2007 overtok han etter faren og huset består i dag av ca. 14 ha. med planter dyrket biodynamisk

Domenet ligger i Burgenland øst for Neusiedler See, helt øst i Østerrike. Christians viner er utrolig elegante og komplekse. Nøkkelen til suksess her ligger i ekstremt høyt detaljarbeid i vingården, en skånsom pressing av druene, etterfulgt av modning på store brukte fat.

Karakteristikk

Lys gul, ufiltrert. På nesen grønne epler, sitrus, krydder, våt sten. Fin fruktkonsentrasjon og litt kremet munnfølelse, balansert syrestruktur. Lang finish.

Jordmonn

Skifer. Enkeltvinmark. Bush vines, gamle vinstokker.

Område

Illmitz, sørøst for Wien, øst for innsjøen Neusiedlersee. Druene vokser mellom 100-250 meter over havet.

Produksjonsmetode

Håndhøstede druer fra over 40 år gamle Gruner Veltliner stokker. Druene fottråkkes og presses forsiktig. Spontanfermentering i brukte eikefat. Lagret ca. et år på fat. Ufiltrert og usvovlet, ingenting tilsatt.

Druetyper

Muscat of Alexandria 40% , Scheurebe 40% , Weissburgunder 20%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.