Produsent
Didier Chaffardon
Om produsenten
Didier Chaffardon er magikeren i robåten lastet med vinfat nedover elven. Hans reise startet i Savoie og Jura før han ble bergtatt av Loiredalen – det var noe med den pittoreske landsbyen Anjou, landskapet og menneskene der, de var ikke helt ulike han selv – frie og egenrådige.
På 4 hektar i Coteaux de l'Aubance har Didier plantet Chenin Blanc, Cabernet Franc og Grolleau, det meste er gamle vinstokker. Druer plukket av herdede never, spontanfermentert, forsiktig presset, helt uten tilsetninger og snarveier. Ekte håndverk.
Til tross for at Loire har mange naturvinsprodusenter, har Didier klart å utvikle sin egen stil, med en nerve og juicyness som sjarmerer selv det gråeste stenfjes.
Coteaux de l'Aubance området ble dannet som et resultat av erosjon av Loire og dens sideelv Aubance – dette skapte et stort antall små bakker med hovedsakelig grunn skiferjord. Vinmarken til Didier ligger i et soleksponert og godt ventilert høydedrag.
Karakteristikk
Medium orange-gul, ufiltrert. Aroma av gule epler, sitron, appelsin. Tettpakket gul frukt balansert med frisk avslutning og god lengde. 18 gram restsødme.
Perfekt til oster, pateer, også til sterk mat.
Samt desserter med friske bær/krem, ostekake etc.
Jordmonn
Skifer og mergel. Druer fra 3 parceller på tilsammen 1,4 hektar.
Økologisk sertifisert siden 1997. Driver biodynamisk uten sertifisering.
Område
Coteaux de l'Aubance området ble dannet som et resultat av erosjon av Loire og dens sideelv Aubance – dette skapte et stort antall små bakker med hovedsakelig grunn skifer og mergel dominert jord. Vinmarken til Didier ligger i et soleksponert og godt ventilert høydedrag.
Produksjonsmetode
Håndplukkede druer, direkte pressing, spontanfermentert. 12 måneder på glassfibertank. Usvovlet og ufiltrert.
Lavt utbytte, 18 hl/ha. Alder på vinplantene er 22,52 og 80 år.
Druetyper
Chenin Blanc 100%