Produsent
Dom. Nadal Hainaut
Om produsenten
Château Nadal Hainaut ble etablert i 1826 innenfor murene til cistercienserklosteret Sainte Eulalie, som ble bygget på 1100-tallet. Denne vakre familieeiendommen på 43 hektar, ligger i Côtes Catalanes i Languedoc, ved grensen mot Spania. Avkjøling fra havet i syd og fjellene i nord gir vinen friskhet og kompleksitet.
Familien har drevet vinproduksjon her i 6 generasjoner, og gradvis har kunnskapen blitt formidlet, innhøsting etter innhøsting.
I år 1900, for å feire kjærligheten mellom Thérèse Hainaut og François Nadal, ble det plantet Carignanstokker, som nå er 123 år gamle; og med disse vinstokkene ble Château Nadal-Hainaut født.
I dag ledes familien av Jean-Marie Nadal med 3 døtre; Julie, Marie-Luce og Pauline.
Jean-Marie er vinmaker og ønolog av utdannelse. Det er viktig for ham å lage vin som virkelig gjenspeiler terroiret, og vinen er dyrket under de strenge spesifikasjonene til AB Ecocert – Agriculture. Familien har iverksatt en miljøansvarlig tilnærming, for å bearbeide både vinmark og druer på en sunn måte, og med den største respekt for jorden.
Karakteristikk
Lys rubinrød, ufiltrert. Aroma av villbringebær, jordbær og sommer-skog. Lys elegant rødbærsfrukt med et pent bitt, finkornede tanniner, høy syre og en balansert utgang. En Grenache i den slanke og friske enden av skalaen, med 13% alkohol.
Prøv til lyst kjøtt som svin, kalv, kylling og rype. Utmerket til hvit fisk, stekte grønnsaker, oster og pizza.
Dette er også en eventyrlig vin å kose seg med uten mat, foran peisen eller i solen.
Serveres 14-16 C.
Jordmonn
Kalk-leire med elvesten.
Område
Château Nadal Hainaut ble etablert i 1826 på et kloster fra 1100-tallet. Det er en familieeid eiendom på 43 hektar, som ligger i Côtes Catalanes i Languedoc. Avkjøling fra havet i syd og fjellene i nord gir vinen friskhet.
Côtes Catalanes er en av de viktigste IGP i Languedoc-Roussillon-regionen i Sør-Frankrike, og dekker samme område som Pyrénées-Orientales administrative avdeling.
Det tørre landskapet egner seg godt til vindyrking, og tvinger vinstokkene til å gå dypt ned i jorden for å finne vann. Lite nedbør fører til en konsentrasjon av smaker i druene.
Produksjonsmetode
Økologisk dyrket Grenache Noir fra 39 år gamle vinstokker. Spontanfermentert, 23 dager maserasjon, 5 måneder på rustfri ståltank. Ufiltrert.
38 hl / hektar. Guyot oppbinding. Druer fra samme vinmark, innhøsting 12. september 2022.