Hvitvin

Jordi Llorens Blan 57

Tør frisk spansk hvitvin med biodynamisk dyrket Macabeu og Parellada. 6 måneders lagring i amfora. Vinen er flasket uden filtrering eller so2 og fremstår let og frisk med masse æbler og citrus noter med en lang harmonisk afslutning. Behagelig syrestruktur og fin fedme. Flot vin til fisk og skalldyr, lette salater eller grillede grøntsager.

Spain

Vinmonopolet 249,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitrus og blomster.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Macabeo 70% , Parellada 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 4.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5806195
  • Vinmonopolnr10973501
  • LuktLys gul, uklar.
  • SmakSitrus og blomster.
  • FargeDuft av blomster, gjær og sitrus.
  • ProdusentJordi llorens
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Jordi llorens

Om produsenten

Jordi Llorens startede med at lave vin i 2008 fra 15 HA. Før det har familien dyrket druer og solgt til lokale cooperativer. Vinmarkerne ligger 600 meter over havet og dyrkes biodynamisk. Det gir en vin stil med lavt alkohol, høj syre og flot balance med modne aromaer. Total produktionen ligger på ca 8000 flasker i året.

Karakteristikk

Tør frisk spansk hvitvin med biodynamisk dyrket Macabeu og Parellada. 6 måneders lagring i amfora. Vinen er flasket uden filtrering eller so2 og fremstår let og frisk med masse æbler og citrus noter med en lang harmonisk afslutning. Behagelig syrestruktur og fin fedme. Flot vin til fisk og skalldyr, lette salater eller grillede grøntsager.

Jordmonn

Kalksten, ler og sten

Område

Conca de Barberà ligger i Catalunya syd for Barcelona. Klimaet er maritimt og vinmarkerne ligger højt over havet hvilket gir en lang vækst sesong og lavt alkohol.

Produsjonsmetode

1 ukes masserasjonstid, 6 md på gjærcellene på amfora.

Druetyper

Macabeo 70% , Parellada 30%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.