
Hvitvin
Jordi Llorens Blan 57
Duft av sitrus, bergamot, epler. Tørr og frisk med epler og sitrusnoter, behagelig syrestruktur og fin fedme. Lang harmonisk finish.
Spain
Hvitvin
Duft av sitrus, bergamot, epler. Tørr og frisk med epler og sitrusnoter, behagelig syrestruktur og fin fedme. Lang harmonisk finish.
Spain
Produktinformasjon
Jordi llorens
Jordi Llorens er av de essensielle vinprodusentene av katalansk naturvin. Utdannet geolog, vendte han tilbake i 2008 til sine familierøtter, og tok over en eiendom som i dag dekker 15 hektar i Blancafort, i Conca de Barbera.
Tidligere dyrket familien druer og solgte til lokale kooperativer. Vinmarkene ligger fra 400 til 600 meter over havet og dyrkes biodynamisk. Det gir en vinstil med lav alkohol, høy syre og fin balanse med elegante aromaer. Total produksjon er rundt 8000 flasker per år.
Vinene er usvovlet og uten andre tilsetningsstoffer. De er spontangjæret og lagret på stål, amfora eller gamle eikefat – avhengig av cuvéen.
Duft av sitrus, bergamot, epler. Tørr og frisk med epler og sitrusnoter, behagelig syrestruktur og fin fedme. Lang harmonisk finish.
Godt drenert sandholdig kalkbasert jord.
Jordis 15 hektar ligger i og rundt Blancafort i Conca de Barberà-regionen, en time syd for Barcelona. Klimaet er maritimt og vinmarkene ligger fra 400 til 600 meter over havet. Med lavere temperaturer om natten og bris fra havet, får druene en lenger vekstsesong. Det fremmer nyanser, friskhet og lavere alkohol i vinene. Vinmarkene ligger på godt drenert sandholdig kalkbasert jord. Jordsmonnet i Conca de Barberà inneholder en høy andel kalksten – et av områdets viktigste fordeler som vindyrkingssone. Kalkstenens høye porøsitet gjør at den holder på vann, og det er gunstig sett i lys av områdets lave nedbørsmengde. Kalksten er fattig på næring, noe som tvinger vinstokkene til å grave dype, sterke rotsystemer på jakt etter næring. Romerne introduserte vindyrking til dette området i antikken. Som i så mange regioner i Spania, ble vinstokkene forsømt under maurisk styre, men vinkulturen fikk en gjenoppblomstring etter den kristne Reconquista på 800-tallet. Cistercienserordenens klostre spilte en kritisk rolle i vinproduksjonen her i middelalderen, slik de gjorde i forskjellige deler av Catalonia.
Biodynamisk dyrket Macabeu og Parellada. Håndplukket, spontanfermentert. 1 ukes maserasjonstid, 6 md på på amfora. Vinen tappes uten filtrering eller SO2
Macabeo 70% , Parellada 30%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.