Hvitvin

Axel Prufer Les Temps Des Cerises La Peur Du Rouge

Medium gul, ufiltrert. Aroma av gule epler, moden sitron, skogbunn. Pen frukt, fyldig munnfølelse balansert med medium pluss syre. Serveres rundt 8-10 grader. Prøv til sprøstekt kylling, svin, krabbe, smørstekt fisk, cæsarsalat, grillede grønnsaker, ravioli med ost. Drikkes også fint uten mat.

France

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med smak av sitrus, epler og honning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr9074781
  • Vinmonopol13452101
  • LuktLys gyllen, uklar.
  • SmakTørr og frisk med smak av sitrus, epler og honning.
  • FargeDuft av sitrus, epler og blomster.
  • ProdusentAxel Prufer
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Axel Prufer

Om produsenten

Axel Prüfer, opprinnelig fra Tyskland, reiste til Frankrike som ung mann for å etablere seg som vinmaker. Han bor i Languedoc nord for Bezieres, litt over en time fra Montpellier.

Vinmarkene er isolert i en skog som beskytter mot potensielle kjemikalier fra naboer.

Vinifiseringen er naturlig med stor vekt på karbonmaserasjon og druematerialet er typisk sørfransk av kjente og mindre kjente varianter som Cinsault, Syrah, Carignan, Aramon og Muscat. Tankene er av stål eller glassfiber og resultatet er ren druefrukt på flaske, gjerne med moderat alkohol – avhengig av årgang.

Alle viner anbefales å drikkes rundt 14 grader. Langvarig lagring bør ikke overstige 16 grader. Aromaer av snille firbente skapninger kan oppleves rett etter tapping og transport. Flasker kan stå i 6-12 måneder før de konsumeres for den beste opplevelsen.

Karakteristikk

Medium gul, ufiltrert. Aroma av gule epler, moden sitron, skogbunn. Pen frukt, fyldig munnfølelse balansert med medium pluss syre. Serveres rundt 8-10 grader. Prøv til sprøstekt kylling, svin, krabbe, smørstekt fisk, cæsarsalat, grillede grønnsaker, ravioli med ost. Drikkes også fint uten mat.

Jordmonn

Sten, leire, sand og kalk.

Område

Klimaet er varmt og maritimt. Dette gjør at druene ofte høstes tidlig for å beholde de friske elementene i vinen. Axel Prüfer dyrker 8,5 hektar med vinstokker i La Tour-sur-Orb i Languedoc i Sør-Frankrike.

Produksjonsmetode

Høstes for hånd, spontangjæret, forsiktig pressing. Lagring i glassfiber tanker. Tappes uten SO2 eller filtrering.

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.