Rødvin

La Sorga Esprit Attila

Farge lilla medium, ufiltrert. Duft av solbær, pepper, bacon, sort oliven. Presis solbærfrukt, høy syre, fine tanniner, lang utgang. Serveres rundt 15 grader. Prøv til viltkjøtt, entrecote, ribs, kjøttgryter, vegetargryter, grillmat. Drikkes også fint alene.

Vinmonopolet 329,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og kraftig, smak av mørke bær, epler og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Carignan 60% , Syrah 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6086664
  • Vinmonopol14727501
  • LuktRød.
  • SmakTørr og kraftig, smak av mørke bær, epler og krydder.
  • FargeDuft av mørke bær, oliven og krydder.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Farge lilla medium, ufiltrert. Duft av solbær, pepper, bacon, sort oliven. Presis solbærfrukt, høy syre, fine tanniner, lang utgang. Serveres rundt 15 grader. Prøv til viltkjøtt, entrecote, ribs, kjøttgryter, vegetargryter, grillmat. Drikkes også fint alene.

Jordmonn

Jernholdig leire-kalkstein fra vinmarker i Lagrasse (Corbières)

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produksjonsmetode

Blend laget på 60% Carignan (113 år game stokker), 40% Syrah (40 år game stokker) lavt utbytte 25hl/ha. Håndplukkede druer, spontanfermentert. Maserasjon av hele klaser i 90 dager. Modning i betongfat 1 år, lagring 1 år på flaske. Ingen svovel, ingen filtrering.

Druetyper

Carignan 60% , Syrah 40%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.