Rosévin

La Sorga Fier Heretique

Rosévin med 7 druer fra Cessenon/Orb. 60 procent Niellucio, 40 procent blend med følgende Muscat petit grain, D’Alexandrie, D’Hambourg, Cardinal, Chasselas, Listan. Udbyttet ligger på 31 HL/HA. Druerne afstilkes og presses før gæring, efterfulgt af en macerations tid på 45 dage. Vinen modner først 7 måneder i kar og så 8 måneder på flaske før den slippes for salg. Tappet uden filtrering eller so2. Frisk og blomstret aroma med smag af rambutan og lichi, citrus, friske mandler og mineraler.

France

Vinmonopolet 389,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og saftig med smak av jordbær, epler og krydder. Salt, lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chasselas 2% , Muscat of Alexandria 30% , Muscat Ottonel 2% , Nielluccio 60% , Listán Negro 2%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRosévin
  • EPDnr5840764
  • Vinmonopol13075001
  • LuktMørk rosa.
  • SmakTørr og saftig med smak av jordbær, epler og krydder. Salt, lang avslutning.
  • FargeDufter jordbær, røde epler, krydder og mineraler.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Rosévin med 7 druer fra Cessenon/Orb. 60 procent Niellucio, 40 procent blend med følgende Muscat petit grain, D’Alexandrie, D’Hambourg, Cardinal, Chasselas, Listan. Udbyttet ligger på 31 HL/HA. Druerne afstilkes og presses før gæring, efterfulgt af en macerations tid på 45 dage. Vinen modner først 7 måneder i kar og så 8 måneder på flaske før den slippes for salg. Tappet uden filtrering eller so2. Frisk og blomstret aroma med smag af rambutan og lichi, citrus, friske mandler og mineraler.

Jordmonn

Jernholdig ler og kalksten.

Område

Alle druer høstes i forskellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt. Det gør at druerne oftes høstes tidligt for at beholde de friske elementer i vinen.

Produksjonsmetode

Andre druer: 2% D'Hambourg, 2% Cardinal

Druetyper

Chasselas 2% , Muscat of Alexandria 30% , Muscat Ottonel 2% , Nielluccio 60% , Listán Negro 2%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.