Hvitvin

La Sorga Louis-Ferdinand

Lys rav, ufiltrert. Duft av oksidert gul pære, kvede, bergamott. Fyldig munnfølelse, høy fruktkonsentrasjon balansert med høy syre, lang utgang.

Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Marsanne 50% , Sauvignon Blanc 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent -%
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6086797
  • Vinmonopolnr-
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistVin John
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Lys rav, ufiltrert. Duft av oksidert gul pære, kvede, bergamott. Fyldig munnfølelse, høy fruktkonsentrasjon balansert med høy syre, lang utgang.

Jordmonn

Hovedsakelig vulkansk basalt jordsmonn i Pézenas (Hérault-dalen)

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt. Det gjør at druene ofte høstes tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produsjonsmetode

En 50/50 blend av Marsanne og Sauvignon Blanc, lavt utbytte 30hl/ha. Sauvignon Blanc avstilkes manuelt og plasseres i en sandstenskrukke, det samme for Marsanne, men i amfora hvor de gjennomgår en 63 dagers maserasjon og 9 måneder på amfora.

Druetyper

Marsanne 50% , Sauvignon Blanc 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.