Hvitvin

La Sorga Montjoie

Lys rav på farge, ufiltrert. På nesen er den særegen med syltet sitron, aprikos, bivoks og appelsin. Kompleks med høy fruktkonsentrasjon, lav finkornet tannin, og høy syre. Lang utgang.

Vinmonopolet 359,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr smak av epler, sitrus, tropisk frukt og mineraler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Bourboulenc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6086813
  • Vinmonopol14727301
  • LuktGyllen, uklar.
  • SmakTørr smak av epler, sitrus, tropisk frukt og mineraler.
  • FargeDuft av epler, sitrus og tropisk frukt.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Lys rav på farge, ufiltrert. På nesen er den særegen med syltet sitron, aprikos, bivoks og appelsin. Kompleks med høy fruktkonsentrasjon, lav finkornet tannin, og høy syre. Lang utgang.

Jordmonn

Hovedsakelig vulkansk basalt jordsmonn i Pézenas (Hérault-dalen ved Montpellier)

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produksjonsmetode

Bourboulenc druer fra 60 år gamle stokker, med lavt utbytte, 16hl/ha. Håndplukket, sortert, avstilket for hånd og spontangjæret. 40 dager skallkontakt. Vinen lagres i sandsten-egg i 14 måneder.

Druetyper

Bourboulenc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.