Rødvin

La Sorga Roumanie Tout Court

Medium rubinrød, ufiltrert. Duft av markjordbær, røde bær, bacon, kompleks. På smak er den juicy, lett pærlet, fin frukt balansert med syre, finesse, lang utgang.

Vinmonopolet 458,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og kraftig, smak av røde bær, sjokolade, kaffe og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cinsault 75% , Grenache 25%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.54 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6086680
  • Vinmonopol14727701
  • LuktRød, uklar.
  • SmakTørr og kraftig, smak av røde bær, sjokolade, kaffe og krydder.
  • FargeDuft av røde bær, sjokolade, kaffe og krydder.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Medium rubinrød, ufiltrert. Duft av markjordbær, røde bær, bacon, kompleks. På smak er den juicy, lett pærlet, fin frukt balansert med syre, finesse, lang utgang.

Jordmonn

Hovedsakelig vulkansk basalt jordsmonn i Pézenas (Hérault-dalen)

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produksjonsmetode

En blend av Cinsault 75% fra 86 år gamle stokker og Grenache 25% fra 45 år gamle stokker. Meget lavt utbytte 12hl/ha. Håndplukket, selektert, spontangjæret og maserasjon i rundt 80 dager, deretter modning på gamle 500 liter fat i 3 år og lagring på flaske i 2 år. Ingen svovel, ingen filtrering, ingenting tilsatt. Kun produsert 1200 flasker

Druetyper

Cinsault 75% , Grenache 25%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.