Rødvin

La Sorga Yggdrasil

Medium rubinrød, ufiltrert. Duft av røde bær, pepper, timian, kamfer. På smak har den høy fruktkonsentrasjon, myke fine tanniner, frisk, slank og elegant med lang finish.

Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Merlot 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent -%
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6086698
  • Vinmonopolnr-
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistVin John
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Medium rubinrød, ufiltrert. Duft av røde bær, pepper, timian, kamfer. På smak har den høy fruktkonsentrasjon, myke fine tanniner, frisk, slank og elegant med lang finish.

Jordmonn

Vulkansk jordsmonn med innslag av sand og kalk. Carcassonne, Languedoc.

Område

Alle druer høstes i forskjellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt, så druene høstes ofte tidlig for å beholde de friske elementene i vinen.

Produsjonsmetode

Laget på 100% Merlot fra 42 år gamle stokker, meget lav avkastning 8hl/ha. Håndplukkede druer, selektering, manuell avstilking, spontantgjæret og maserasjon i ca. 90 dager. Lagret på kar med bunnfall i 10 måneder. Ingenting tilsatt. Ufiltrert og usvovlet.

Druetyper

Merlot 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.