Hvitvin

Costador Metamorphika Sumoll Orange

Orange, ufiltrert. Duft av aprikos, appelsin, blomster og krydder. Smak av aprikos, mango, krydder. Fyldig munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon balansert med syrlighet. Prøv til ost som Comté. Tomatbasert pizza. Pinnekjøtt, fårikål, nakkekoteletter. Server 8-10 C.

Vinmonopolet 384,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Costador Terroirs Med.

Om produsenten

Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.

Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.

Karakteristikk

Orange, ufiltrert. Duft av aprikos, appelsin, blomster og krydder. Smak av aprikos, mango, krydder. Fyldig munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon balansert med syrlighet. Prøv til ost som Comté. Tomatbasert pizza. Pinnekjøtt, fårikål, nakkekoteletter. Server 8-10 C.

Jordmonn

Skifer, leire og kalksten. Vinstokkene er gamle, mellom 60-110 år. Høyde over havet ca. 650 meter.

Område

Vinmarkene til Costador ligger et stenkast unna det historiske slottet Castell de Barberà, i Conca de Barberà-regionen, en time syd for Barcelona. Klimaet er maritimt og vinmarkene ligger fra 400 til 800 meter over havet. Med lavere temperaturer om natten og bris fra havet, får druene en lengere vekstsesong. Dette fremmer nyanser, friskhet og lavere alkohol i vinene. Vinmarkene ligger på godt drenert sandholdig kalkbasert jord. Jordsmonnet i Conca de Barberà inneholder en høy andel kalksten – et av områdets viktigste fordeler som vindyrkingssone. Kalkstenens høye porøsitet gjør at den holder på vann, og det er gunstig sett i lys av områdets lave nedbørsmengde. Kalksten er fattig på næring, noe som tvinger vinstokkene til å grave dype, sterke rotsystemer på jakt etter næring. Romerne introduserte vindyrking til dette området i antikken. Som i så mange regioner i Spania, ble vinstokkene forsømt under maurisk styre, men vinkulturen fikk en gjenoppblomstring etter den kristne Reconquista på 800-tallet. Cistercienserordenens klostre spilte en kritisk rolle i vinproduksjonen her i middelalderen, slik de gjorde i forskjellige deler av Catalonia.

Produksjonsmetode

Økologisk dyrket Sumoll Blanc fra over 70 år gamle vinstokker, 2 parseller. Druene høstes for hånd og selekteres 3 ganger. 20% hele klaser med 12 ukers skallkontakt på spansk amfora (tinaja). Spontangjæret. Videre lagring på amfora av ulike størrelser før vinen tappes på flaske uten filtrering eller svovel.

Druetyper

Sumoll 100%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5982186
  • Vinmonopol12836801
  • LuktDuft av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • SmakTørr, smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • FargeLys oransje.
  • ProdusentCostador Terroirs Med.
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr, smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sumoll 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.