Hvitvin

Costador Metamorphika Sumoll Orange

Orange, ufiltrert. Duft av aprikos, appelsin, blomster og krydder. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon pent balansert med høy syre. Smak av aprikos, blomster, mineraler, krydder. Lang konsentrert utgang.

Vinmonopolet 379,50 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr, smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sumoll 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5982186
  • Vinmonopol12836801
  • LuktLys oransje.
  • SmakTørr, smak av tropisk frukt, sitrus og krydder.
  • FargeTropisk frukt, sitrus og krydder.
  • ProdusentCostador Terroirs Med.
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Costador Terroirs Med.

Om produsenten

Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.

Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.

Karakteristikk

Orange, ufiltrert. Duft av aprikos, appelsin, blomster og krydder. God munnfølelse med høy fruktkonsentrasjon pent balansert med høy syre. Smak av aprikos, blomster, mineraler, krydder. Lang konsentrert utgang.

Jordmonn

Skifer, leire og kalksten. Vinstokkene er gamle, mellom 60-110 år. Høyde over havet fra 400 til 800 meter.

Område

Conca de Barberá ligger syd for Barcelona i Catalunya. Middelhavsklima med høy variasjon mellom dagstemperatur og nattemperatur.

Produksjonsmetode

Sumoll Blanc fra over 70 år gamle vinstokker, 2 parseller. Druene høstes for hånd og selekteres 3 ganger. Spontangjæring 50% hele klaser med 12 ukers skallkontakt på spansk amfora (tinaja), videre lagring på tinajas av ulike størrelser før vinen tappes på flaske uten filtrering eller svovel.

Druetyper

Sumoll 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.