Rosévin

Momento Mori Rack & Ruin

Dyp rosa, ufiltrert. Mørke og røde bær, solbær, sitrus på nesen. Fin frukt og spenstig syre, saltaktig med lang finish.

Vinmonopolet 459,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lyst kjøtt
  • Ost
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 5/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av blåbær, bjørnebær og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Ribolla Gialla 70% , Nero d'Avola 30%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRosévin
  • EPDnr6162523
  • Vinmonopol14807001
  • LuktRød.
  • SmakSmak av blåbær, bjørnebær og krydder.
  • FargeDuft av svarte bær, sitrus og krydder.
  • ProdusentMomento Mori
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Australia , Gippsland
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgTilleggsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Momento Mori

Om produsenten

Med sine 3 hektar i Gipsland helt på sydspissen av Australia, skaper Dane og Hannah Johns vin som har tilhengere verden over. Morgenbris driver inn fra Bass-stredet igjennom trolske grønne og bratte åssider – vinmarkene ligger på 400 meters høyde.


Familien eier tre vinmarker; to av disse er på 0,75 hektar i Strezelecki Ranges i Gippsland, Øst-Victoria. Den siste er en 1,5 hektar vinmark som ligger i Black Snake Ranges i Tonimbuk-dalen. I tillegg jobber de med likesinnede og kresne dyrkere fra hele Victoria. Ekteparet henter frukt av høy kvalitet, og de oppmuntrer og streber etter en bærekraftig og naturlig jordbrukspraksis. Momento Mori, vin som er en hyllest til det levende forklarer Dane.


Hannah og Dane produserer vin etter strenge økologiske prinsipper og har stor respekt for naturen. Alle vinene er selve definisjonen på håndlaget og med et begrenset antall flasker. Ingen ny eik eller mekaniske pumper er brukt. Ingen klaring, filtrering eller tilsetninger, og helt usvovlet. Spontangjæret.

Karakteristikk

Dyp rosa, ufiltrert. Mørke og røde bær, solbær, sitrus på nesen. Fin frukt og spenstig syre, saltaktig med lang finish.

Jordmonn

Jordsmonnet består av nedbrutt jernstein, doleritt, kvarts og grønn basalt.

Område

Druene ble dyrket av Chalmers-familien på Mt Camel Ranges i Northern Heathcote. Vinstokkene dyrkes økologisk.

Produksjonsmetode

Håndplukket 70% Ribolla Giallo og 30% Nero D’avola, spontantgjæret og lagret separat på ståltanker. Ingen mekaniske pumper, ingen fining eller filtrering eller tilsetninger. Helt usvovlet.

Druetyper

Ribolla Gialla 70% , Nero d'Avola 30%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.