Produsent
Domaine de l'Octavin
Om produsenten
Fra barnsben av var det celloen og klassisk musikk som inspirerte Alice Bouvot, og kanskje var det også musikken som ledet henne ut i vinmarkene på jakt etter høye oktaver og den gode symfoni.
Etter ønologi-diploma og agronomutdanning, reiste hun i flere år og jobbet på vingårder i Burgund og Bordeaux før hun i 2005 startet Domine de L´Octavin med Charles Dagand. Fra 2015 har Alice styrt skipet alene.
Flere vil kjenne igjen de sagnomsuste flaskene med tussete nisser og vinen med herlig nerve og spenst – uten noe tilsatt og helt ufiltrert. Alice foretrekker enkeltvinmarks viner, da hun vil at de skal formidle sitt terroir til det fulle. Vingården er på ca. 5 ha. i Arbois i Jura, og biodynamisk Demeter klassifisert.
Karakteristikk
Rød, ufiltrert. Aroma av røde kirsebær, sitrus, urter – pent parfymert. Lys rød frukt i munnen, med hint av urter. Fin fruktkonsentrasjon kombinert med høy syre, lang utgang.
Prøv gjerne til indrefilet, svin, vilt som rype eller alene.
Jordmonn
Jordsmonn av hvit leire med kalk. Håndplukkede Carignan druer fra den biodynamiske vingården til Claude Ughetto i Vaucluse.
Område
Bortgjemt mellom grønne åskammer og en times kjøretur rett øst fra Burgunds Côte d'Or, ligger den minste franske vinregionen: Jura – kjent for eventyrlige viner, comté-ost, og huset til Louis Pasteur.
Vinmarkene i Jura som ligger i høydedragene har et terroir som ligner på Burgund, med kalkstein fra juratiden (200-145 millioner år siden). Deler av Jura har også et særegent jordsmonn fra trias-perioden (enda lenger tilbake i tid enn juratiden, 250-200 millioner år siden), og trias-leire kan gi spennende vin med hint av røyk og mineraler.
Alice Bouvot er den glade eier av ca. 5 hektar vinmark i Arbois, den mest kjente appellasjonen i Jura. Etter økt etterspørsel og noen sesonger preget av vårfrost med lavere avlinger, kjøper hun også druer av venner i Jura, Bugey, Beaujolaise og syd i Frankrike. De fleste av hennes viner er fra enkeltvinmarker.
Produksjonsmetode
Håndplukkede Carignan druer fra den biodynamiske vingården til Claude Ughetto i Vaucluse. Druene spontangjærer i hele klaser i tre uker, og vinen lagres 6 måneder før tapping i mai 2021.