Produsent
Domaine de la Boheme
Om produsenten
Patrick Bouju startede med at lave vin i 2014 fra 1,5 HA vinmarker i hjertet af Puy de Dôme. I dag er hans domaine 5 HA, men han laver også negociant vin fra andre steder i landet. Han er en af de helt store legender indenfor naturvins genren.
Karakteristikk
Rubinrød, ufiltrert. Aroma av bjørnebær, fioler, hint av krydder. Delikat frukt med en ungdommelig fast munnfølelse samtidig som at den har dybde. Fortryllende balansert med høy syre, medium finkornet tannin og en lang utgang.
Prøv til spekemat, lyst kjøtt eller alene. Dekanter gjerne 1 time.
Jordmonn
Jordsmonnet er påvirket av vulkanene i regionen, i tillegg til kalk, skifer og leire.
Område
Puy de Dôme er et vulkansk fjell i Massif Central i det sentral-sørlige Frankrike, 2 timer vest for Lyon. Dette området har blitt formet av vulkansk aktivitet over tid, og jordsmonnet består hovedsakelig av vulkandominert granitt- og basaltjord.
Granittjordsmonn og høyde (350-550 meter over havet) kler druene Patrick og Justine Bouju benytter seg av.
Området er også kjent for oster som St Agur, Cantal og St Nectaire. Et av Europas største naturreservater ligger her, hvor drikkevannet Volvic hentes.
Produksjonsmetode
En blend av Syrah, Grenache, Cinsault, Gamay, håndhøstet fra 20-90 år gamle vinstokker dyrket i vulkansk jordsmonn. Druene er delvis avstilket, og gjennomgår 10 dagers karbonmaserasjon i glassfibertank, etterfulgt av 10 dagers spontangjæring.
Ingenting tilsatt, heller ikke svovel.
Druetyper
Cinsault 25%
, Gamay 25%
, Grenache 25%
, Syrah 25%