Produsent
Domaine de la Boheme
Om produsenten
Patrick Bouju startede med at lave vin i 2014 fra 1,5 HA vinmarker i hjertet af Puy de Dôme. I dag er hans domaine 5 HA, men han laver også negociant vin fra andre steder i landet. Han er en af de helt store legender indenfor naturvins genren.
Karakteristikk
Rubinrød, ufiltrert. Røde skogsbær, røyk, saltsten på nesen. Elegant frukt, lave tanniner og energisk syre i symfoni. Lang utgang.
Dekanter gjerne 1 time. Drikker fint til stekte grønnsaker, milde oster, evt. hvit fisk, kylling, svin, eller alene.
Jordmonn
Jordsmonnet er påvirket av vulkanene i regionen, i tillegg til kalk, skifer og leire.
Område
Puy de Dôme er et vulkansk fjell i Massif Central i det sentral-sørlige Frankrike, 2 timer vest for Lyon. Dette området har blitt formet av vulkansk aktivitet over tid, og jordsmonnet består hovedsakelig av vulkandominert granitt- og basaltjord.
Granittjordsmonn og høyde (350-550 meter over havet) kler druene Patrick og Justine Bouju benytter seg av.
Området er også kjent for oster som St Agur, Cantal og St Nectaire. Et av Europas største naturreservater ligger her, hvor drikkevannet Volvic hentes.
Produksjonsmetode
Håndplukkede Gamay druer fra 80 år gamle vinstokker fra egen vinmark, høstet for hånd. Spontangjæret og maserasjon i 3 måneder i amfora, og videre lagring 1 år på brukte eikefat. Ingen so2 eller filtrering.