Hvitvin

Remi Poujol Temps Fait Tout Blanc

Lys gul, ufiltrert. Aroma av bakt sitron, fenikkel, gul stenfrukt. Fyldig munnfølelse, fin fruktkonsentrasjon, balansert med høy syre og en saltaktig lang finish. Serveres rundt 8 grader. Prøv til krabbe, kamskjell, reker, smørstekt hvit fisk, kylling, svin, grønnsaker, harde og myke oster eller som aperitiff.

France

Vinmonopolet 294,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitrus, gule blomster og grønne epler.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Clairette 60% , Ugni Blanc 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5309943
  • Vinmonopol10974301
  • LuktLys grønn, uklar.
  • SmakSitrus, gule blomster og grønne epler.
  • FargeTørr og frisk med florale nyanser.
  • ProdusentRemi Poujol
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Remi Poujol

Om produsenten

Remi Poujol er en av de mest respekterte produsentene av naturvin i Frankrike. Druematerialet hans er så godt at folk fra nær og fjern kjøper av ham for å lage negociantvin selv. Blant dem er Octavin i Jura, og naboen La Sorga i Languedoc. Gården omfatter ca. 10 ha med økologisk dyrkede druer. Siden 2007 har den ikke blitt brukt so2. Arbeidet i vinmarken gjøres for hånd og hest. Vinifiseringen er naturlig og resultatet er fruktige og friske sydfranske viner.

Karakteristikk

Lys gul, ufiltrert. Aroma av bakt sitron, fenikkel, gul stenfrukt. Fyldig munnfølelse, fin fruktkonsentrasjon, balansert med høy syre og en saltaktig lang finish. Serveres rundt 8 grader. Prøv til krabbe, kamskjell, reker, smørstekt hvit fisk, kylling, svin, grønnsaker, harde og myke oster eller som aperitiff.

Jordmonn

Kompleks blanding av jernholdig vulkansk jord, kalksten og leire.

Område

Adisan ligger nær Beziers vest for Montpellier i Languedoc, syd i Frankrike. Maritimt og varmt klima med balanserende kjølig vind fra de nordlige bergtopper. Her arbeider Remi helt naturlig med sine to hester, som gir en mer skånsom behandling av vinmarkene enn traktor.

Produksjonsmetode

Økologisk dyrket Clairette Blanc og Ugni Blanc fra gamle vinstokker i vulkansk jord. Høstes for hånd, druene fottråkkes, presses og spontangjæres i fiber- og ståltank. Ligger lenge på sediment uten omrøring eller omstikking. Tappes på flaske uden so2 eller filtrering.

Druetyper

Clairette 60% , Ugni Blanc 40%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.