Hvitvin

Serragghia Bianco

På nesen er den aromatisk og kompleks med fersken, appelsinskall, gul stenfrukt, hvite blomster. I munnen taler fylde og fruktkonsentrasjon, et lekkert bitt, samt frisk syre som balanserer. Lang utgang.

Italy

Vinmonopolet 869,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Ost
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av litchi, mango, fersken, sitrus, mandarin og krydder.
  • Kan drikkes nå, blir bedre ved lagring
  • Zibibbo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.53 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5310305
  • Vinmonopol10975801
  • LuktOransjegul, uklar.
  • SmakSmak av litchi, mango, fersken, sitrus, mandarin og krydder.
  • FargeDuft av litchi, mango, fersken, sitrus, mandarin og bergamott.
  • ProdusentSerragghia
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Pantelleria , Pantelleria
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgTilleggsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Serragghia

Om produsenten

Milano Arkitekten som ble en fabelaktig vinprodusent på Pantelleria, en øy mellom Sicilia og Tunisia.

Gabrio Bini byttet ut arkitektbukser og snabelsko med bart og store linskjorter, og i 2005 startet han vinproduksjon etter å ha besøkt den vakre øya med sin kone.

Alt av arbeid i de 5 ha vinmarkene er økologisk og utført manuelt med hjelp fra sin trofaste hest. Jobben er utfordrende og tung da vinplantene er bush vines som vokser i knehøyde – de takler de voldsomme vindene som preger regionen.

Vinmarken ligger rundt 500 meter over havet og opp mot en skog, dette sikrer svalere temperaturer og en fin vekstsesong som gir balanserte druer med høy friskhet. Jordsmonnet er vulkansk, med innslag av gneis og leire.


Utbyttet er lavt, stilen er lys og frisk med enorm konsentrasjon. Alt er spontangjæret og maserasjonstiden med peeling er mellom 4-19 måneder avhengig av årgang. Vinen modnes i spanske amfora som ligger under jorden.

Karakteristikk

På nesen er den aromatisk og kompleks med fersken, appelsinskall, gul stenfrukt, hvite blomster. I munnen taler fylde og fruktkonsentrasjon, et lekkert bitt, samt frisk syre som balanserer. Lang utgang.

Jordmonn

Pantelleria er en vulkansk øy som ligger ca. 100 km sydvest for Sicilia. Vinmarken ligger rundt 500 meter over havet og opp mot en skog, dette sikrer svalere temperaturer og en fin vekstsesong som gir balanserte druer med høy friskhet. Jordsmonnet er vulkansk, med innslag av gneis og leire.

Område

Pantelleria er en vulkansk øy som ligger ca. 100 km sydvest for Sicilia. Vinmarken ligger rundt 500 meter over havet og opp mot en skog, dette sikrer svalere temperaturer og en fin vekstsesong som gir balanserte druer med høy friskhet. Jordsmonnet er vulkansk, med innslag av gneis og leire.

Produksjonsmetode

Dyrket biodynamisk, 60 år gamle vinstokker i vulkansk jordsmonn. Druene fottråkkes og spontanfermenteres med syv måneder skallkontakt på spanske nedgravde amforaer. Ingenting er tilsatt eller tatt ifra og vinen er ufiltrert og usvovlet.

Druetyper

Zibibbo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.