
Hvitvin
Serragghia Bianco
På nesen er den aromatisk og kompleks med fersken, appelsinskall, gul stenfrukt, hvite blomster. I munnen taler fylde og fruktkonsentrasjon, et lekkert bitt, samt frisk syre som balanserer. Lang utgang.
Italy
Hvitvin
På nesen er den aromatisk og kompleks med fersken, appelsinskall, gul stenfrukt, hvite blomster. I munnen taler fylde og fruktkonsentrasjon, et lekkert bitt, samt frisk syre som balanserer. Lang utgang.
Italy
Produktinformasjon
Serragghia
Milano Arkitekten som ble en fabelaktig vinprodusent på Pantelleria, en øy mellom Sicilia og Tunisia.
Gabrio Bini byttet ut arkitektbukser og snabelsko med bart og store linskjorter, og i 2005 startet han vinproduksjon etter å ha besøkt den vakre øya med sin kone.
Alt av arbeid i de 5 ha vinmarkene er økologisk og utført manuelt med hjelp fra sin trofaste hest. Jobben er utfordrende og tung da vinplantene er bush vines som vokser i knehøyde – de takler de voldsomme vindene som preger regionen.
Vinmarken ligger rundt 500 meter over havet og opp mot en skog, dette sikrer svalere temperaturer og en fin vekstsesong som gir balanserte druer med høy friskhet. Jordsmonnet er vulkansk, med innslag av gneis og leire.
Utbyttet er lavt, stilen er lys og frisk med enorm konsentrasjon. Alt er spontangjæret og maserasjonstiden med peeling er mellom 4-19 måneder avhengig av årgang. Vinen modnes i spanske amfora som ligger under jorden.
På nesen er den aromatisk og kompleks med fersken, appelsinskall, gul stenfrukt, hvite blomster. I munnen taler fylde og fruktkonsentrasjon, et lekkert bitt, samt frisk syre som balanserer. Lang utgang.
Jordsmonnet er vulkansk, med innslag av gneis og leire.
Pantelleria er en vulkansk øy som ligger ca. 100 km sydvest for Sicilia. Øya ligger faktisk nærmere Tunisia enn Sicilia. Vinmarken til Serragghia ligger rundt 500 meter over havet og opp mot en skog. Dette sikrer svalere temperaturer og en fin vekstsesong som gir balanserte druer med høy friskhet. Pantelleria, som ble kåret til UNESCOs kulturarv i 2014, har vinstokker som hovedsakelig er bush vines. Disse ser ut som små trær i forskjellige fasonger, og det kreves manuell innhøsting og mange hender. Nesten alle vinstokker på øya er av druen Muscat of Alexandria, som antas å ha sin opprinnelse nær den egyptiske byen Alexandria. På Sicilia kalles druen Zibibbo. Det blåser godt utenfor den nordafrikanske kysten, og øyas navn på arabisk er, Bint al-Riyah, Vindens datter.
Dyrket biodynamisk, 60 år gamle vinstokker i vulkansk jordsmonn. Druene fottråkkes og spontanfermenteres med syv måneder skallkontakt på spanske nedgravde amforaer. Ingenting er tilsatt eller tatt ifra og vinen er ufiltrert og usvovlet.
Zibibbo 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.