Cider

Solhøi Cider Plump

PLUMP er en kraftfuld cider lavet på Holsteiner Cox æbler fra Borgebund gård. Massereret med plommer i 2 måneder. Tør og fyldig cider, som klare kraftige skalldyr og muslinge anretninger såvel som fisk og lyst kød.

Norway

Vinmonopolet 219,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Ost
  • Smak
  • 2/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med duft av epler, blomster og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 8.7%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeCider
  • EPDnr5580030
  • Vinmonopolnr11881901
  • LuktLys med rødskjær.
  • SmakTørr og frisk med duft av epler, blomster og krydder.
  • FargeDuft av epler, blomster, krydder og plommer.
  • ProdusentSolhøi Cider
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Norway
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Karakteristikk

PLUMP er en kraftfuld cider lavet på Holsteiner Cox æbler fra Borgebund gård. Massereret med plommer i 2 måneder. Tør og fyldig cider, som klare kraftige skalldyr og muslinge anretninger såvel som fisk og lyst kød.

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslangog samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken ogråtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og lagetdem til velsmakende eple bobler i stedet.Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født!Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget.Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Produsjonsmetode

2 måneders masserations tid med plommer.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.