Cider

Solhøi Cider X Orions Belte

Et samarbeide med Orions Belte og Solhøi Cider. Cideren er en blend av Solhøis forskjellige cidere og inneholder epler, pærer, plommer, kirsebær, rips og kvede. Epler, rips og solbær på nesen. I munnen er den tørr og frisk med smak av rips, solbær og marsipan. Lang utgang.

Norway

Vinmonopolet 224,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk, smak av rips, solbær og marsipan.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 7.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeCider
  • EPDnr6016158
  • Vinmonopol12839401
  • LuktGul, rødt skjær.
  • SmakTørr og frisk, smak av rips, solbær og marsipan.
  • FargeEpler, rips og solbær.
  • ProdusentSolhøi Cider
  • Årgang*NV
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Norway , Oslo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Karakteristikk

Et samarbeide med Orions Belte og Solhøi Cider. Cideren er en blend av Solhøis forskjellige cidere og inneholder epler, pærer, plommer, kirsebær, rips og kvede. Epler, rips og solbær på nesen. I munnen er den tørr og frisk med smak av rips, solbær og marsipan. Lang utgang.

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og lagetdem til velsmakende eplebobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Produksjonsmetode

Cideren er en blend av Solhøis forskjellige cidere og inneholder epler, pærer, plommer, kirsebær, rips og kvede, og har ligget på samlet bunnfall fra de forskjellige. Tappes på flaske uten filtrering og klaring. Ca. 12 måneder sur lie på flaske. Pet nat metode, ingen restsukker. Syre rundt 5 gram per liter.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.