Cider

Solhøi Cider Nothing Compæres

Nothing Compæres er laget på 50% blandingsepler fra Oslo og Borgebund gård i Råde. 50% pære fra Ekeberg i Oslo. Aromatisk og kompleks med duft af hvite blomster, epler og muskattnøtt. Tørr, frisk og balanserende med en lang saftig avslutning. Et lite touch av volatile syrer øker smakskompleksiteten og gjør dette til en morsom cider å bruke i kombinasjon med nynordiske retter.

Norway

Vinmonopolet 199,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Ost
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 5/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med smak av eple blomst og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 7.5%
  • Syre 0.51 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeCider
  • EPDnr5580121
  • Vinmonopolnr11881501
  • LuktLys, klar.
  • SmakTørr og frisk med smak av eple blomst og krydder.
  • FargeDuft av epler, blomster og krydder.
  • ProdusentSolhøi Cider
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Norway
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Karakteristikk

Nothing Compæres er laget på 50% blandingsepler fra Oslo og Borgebund gård i Råde. 50% pære fra Ekeberg i Oslo. Aromatisk og kompleks med duft af hvite blomster, epler og muskattnøtt. Tørr, frisk og balanserende med en lang saftig avslutning. Et lite touch av volatile syrer øker smakskompleksiteten og gjør dette til en morsom cider å bruke i kombinasjon med nynordiske retter.

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og lagetdem til velsmakende eplebobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Produsjonsmetode

24 timers maserasjon i åpen tank, deretter presses den og pumpes til fermenteringstank. Primærfermentering tar ca. 1-2 måneder. Videre stikkes den om til en ny tank hvor den ligger ca. 4 måneder. Tappes på flaske uten filtrering og klaring. Ca. 12 måneder sur lie på flaske. Pet nat metode, ingen restsukker. Syre rundt 5 gram per liter.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.