Cider

Solhøi Cider Rubinesse

Rubinesse er laget på epler fra Oslo, druer fra Bekkelaget, og slåpetorn fra Helsfyr. Duft av epler, druer og slåpetorn. Tørr frisk smak av druer, grønne epler og slåpetorn. Vinøs, lang og kompleks.

Norway

Vinmonopolet 249,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med smak av druer, epler og slåpetorn.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 8%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeCider
  • EPDnr5809835
  • Vinmonopol13346001
  • LuktRødbrun.
  • SmakTørr og frisk med smak av druer, epler og slåpetorn.
  • FargeDuft av druer, epler og slåpetorn.
  • ProdusentSolhøi Cider
  • Årgang*NV
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Norway , Oslo
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeCrown Cap
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Solhøi Cider

Om produsenten

Solhøi Cider ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. "Jeg lager naturligt villgjærede cidere, av de beste Norske eplene. Produksjons metoden stammer fra tradisjonell champagne produksjon, med lang kald gjæring, naturlig karbonering på flaske + degorgering og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsatt, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt."

Karakteristikk

Rubinesse er laget på epler fra Oslo, druer fra Bekkelaget, og slåpetorn fra Helsfyr. Duft av epler, druer og slåpetorn. Tørr frisk smak av druer, grønne epler og slåpetorn. Vinøs, lang og kompleks.

Område

De siste årene har jeg vært rundt omkring i Oslo, på høflig epleslang og samlet mengder med epler. Epler som ellers ville falt på bakken og råtnet opp. Det synes jeg er synd, så jeg tok saken i egne hender og lagetdem til velsmakende eplebobler i stedet. Etterhvert synes jeg at flere skulle få sjansen til å smake med og Solhøi ble født! Navnet Solhøi stammer fra huset jeg bor i, Villa Solhøi på Bekkelaget. Det var her i kjelleren av huset, at den første cideren ble til.

Produksjonsmetode

50% av cideren er fra 2019 årgangen og har ligget på brukte vinfat. Den anden halvdelen er fra 2020 årgangen og friskpresset inn i 2019 årgangen. 24 timers maserasjon i åpen tank, deretter presses den og pumpes til fermenteringstank. Primærfermentering tar ca. 1-2 måneder. Videre stikkes den om til franske brukte fat hvor den ligger ca. 12 måneder. Tappes på flaske uten filtrering og klaring. Ca. 12 måneder sur lie på flaske. Pet nat metode, ingen restsukker. Syre rundt 5 gram per liter.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.