Hvitvin

La Sorga A Freux

Grenache Blanc høstet med utrolig lavt udbytte (12 HL/HA). Druerne høstes manuelt for hånd og afstilkes. 30 dages macerations tid efterfulgt af 10 måneders modning i glasfibertank. Vinen flaskes uden filtrering, og her er det MYE bundfald. (Sørg for at ryste flasken ordentligt før servering, akkurat som en god norsk eplejuice)

France

Vinmonopolet 369,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Modne epler, sitrus og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grenache Blanc 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6016448
  • Vinmonopol12584001
  • LuktLys gyllen.
  • SmakModne epler, sitrus og krydder.
  • FargeSitrus, modne epler og krydder.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul, og fra start har arbeidet vært som négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre produsenter. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på. Her må du holde tungen rett i munnen og sette stø kurs, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. Alle druene kommer fra økologiske eller biodynamiske vingårder i området. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Grenache Blanc høstet med utrolig lavt udbytte (12 HL/HA). Druerne høstes manuelt for hånd og afstilkes. 30 dages macerations tid efterfulgt af 10 måneders modning i glasfibertank. Vinen flaskes uden filtrering, og her er det MYE bundfald. (Sørg for at ryste flasken ordentligt før servering, akkurat som en god norsk eplejuice)

Jordmonn

Sten, ler, sand og kalk.

Område

Alle druer høstes i forskellige regioner med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Klimaet er varmt og maritimt. Det gør at druerne oftes høstes tidligt for at beholde de friske elementer i vinen.

Produksjonsmetode

''

Druetyper

Grenache Blanc 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.