Om produsenten
Med naturen som springbrett! Auer familien driver Økologisk og kombinerer tradisjon med nytenkning. Naturlige vinmarker med bikuber og sauer.
Karakteristikk
Lys rød. Aroma av bringebær, rips, skog. Fin lys rød-bærfrukt, fine tanniner, høy syre, balansert utgang.
Prøv til lyst kjøtt som kylling og svin, spekemat, faste oster, stekte grønnsaker, pizza. Nytes fint alene også.
Server 10-12 C.
Område
Weingut Auer holder til syd for Wien, i Thermenregionen.
Dyrking av vinranker i denne klimatisk gunstige regionen strekker seg mer enn 2000 år tilbake i tid. Romerske legionærer stasjonert i Carnuntum introduserte vinstokker fra hjemlandet og brakte den tekniske ekspertisen til vindyrking hit. I middelalderen opplevde vindyrkingen en storhetstid her, under ledelse av cisterciensermunkene, med sitt utspring fra Cîteaux Abbey i Burgund.
Produksjonsmetode
Økologisk dyrket Cabernet Blanc (grønn drue), Pinot Nova, Pinotin, fra 1 parsell. De grønne druene presses direkte og mosten føres over de blå druene som gjærer knuste i hele klaser.
Vinen lagres på rustfri ståltank i 5 måneder.
Høstet 1. september 2021.
Guyot oppbinding.
Druetyper
Cabernet blanc 33%
, Pinotin 33%
, Pinot Nova 34%