Claude Courtois minner om en kaptein der han står bredbent i vinmarken i sentral Loire (Soings-en-Sologne) med et potent grått skjegg som nesten dekker konturene av et lurt smil. De grove nevene og solrynkene i pannen indikerer et langt liv blant druerankene og han er et referansepunkt på naturvins havet, kjent for å skape magi.

Det var på starten av 1990-tallet at Claude og kona Claudine flyttet Sologne etter at eiendommen deres i Provence brant i en skogbrann. Her fant de gården Les Cailloux du Paradis, og det første de gjorde var å rive alt opp og arbeide økologisk med jorden, etter mange år med konvensjonelt jordbruk av tidligere eiere.

Claude dyrker selv 2 ulike viner, Racines og Nacarat, fra 2 ha. Sønnen Etienne viser også stort talent og har overtatt ansvaret for de fleste av cuveene. Vinene har mindre lagring nå enn tidligere, og kanskje enda mer energi. Stilen på huset er gjennomgående naturlig, med stor konsentrasjon.

I sitt 14 ha biodynamiske univers dyrker de Gamay, Cabernet Franc, Côt (Malbec), Cabernet Sauvignon, Ramorantin, Sauvignon Blanc, Pineau d’ Aunis med flere. Ingen kjemikalier trenger inn i vinmarken som er beskyttet av skog og frukttrær – ren harmoni. Alt er høstet for hånd, spontangjæret, usvovlet og ufiltrert.

Produkter

wine bottle

Hvitvin

Etienne Courtois Evidence

75cl
Kr 893.20 pr.liter

Vinmonopolet

669.90 kr
wine bottle

Rødvin

Etienne Courtois L´icaunais

75cl
Kr 813.20 pr.liter

Vinmonopolet

609.90 kr
wine bottle

Hvitvin

Etienne Courtois Quartz

0cl
Kr 679.87 pr.liter

Vinmonopolet

509.90 kr
wine bottle

Rødvin

Etienne Courtois Racine Rouge

75cl
Kr 733.20 pr.liter

Vinmonopolet

549.90 kr
wine bottle

Hvitvin

Etienne Courtois Racines Blanc

75cl
Kr 786.53 pr.liter

Vinmonopolet

589.90 kr
wine bottle

Hvitvin

Etienne Courtois Romorantin

75cl
Kr 666.53 pr.liter

Vinmonopolet

499.90 kr

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.