Om produsenten
Etter eksamen fra Beaune Lycée Viticole hvor Alexandre Bain studerte ønologi, startet han i 2007 med vinproduksjon i Tracy-sur-Loire, Pouilly-Fumé.
Domenet omfatter 11 ha med Sauvignon Blanc-planter. Alt dyrkes etter biodynamiske prinsipper og vinifiseringen er naturlig uten bruk av gjær, enzymer eller lignende.
Alexandre høster vanligvis druer to uker senere enn kollegene i regionen. Dette gjør at vinene har høyere modning og i kombinasjon med spontangjæring gir det en type Sauvignon Blanc som ikke har de kjente grønne aromaene, men heller går mot mer gule frukter som kvede, hylleblomst, pære og modne epler. Utbyttet er lavt, og syre så vel som fruktkonsentrasjon er høy. Vinene har alltid det klassiske flintpreget som preger området.
Karakteristikk
Tør hvidvin lavede af sent høstede Sauvignon blanc, dog uden noget botrytis. Vinen opnår højere modning og frugten er gul, ikke grøn. Aromaer af netop gul frugt (kontra den klassiske grønne stikkelsbær aroma folk flest forbinder med SB) i tillæg til syltede hyldeblomst, smør stegte aspargus, aprikos, honning, krydder og røyk.
Jordmonn
Kalksteen og ler, planterne er 35 år gamle
Område
Trucy sur Loire ligger i Pouilly-Fume som er et kendt område for vinproduktion med baggrund i Sauvignon Blanc druen. Relativ flat.
Produksjonsmetode
Sent høstet druer og spontangjæring, tappet uten tilsatt svovel. 31 md.lagring på brukte foudre.
Druetyper
Sauvignon Blanc 100%