Fruktbrennevin
Aqua Vitae Conference
Klar. Flotte pæretoner, hint av mineraler. Rik, konsentrert og frisk, med pæresymfoni, lang finish.
Denmark
Fruktbrennevin
Klar. Flotte pæretoner, hint av mineraler. Rik, konsentrert og frisk, med pæresymfoni, lang finish.
Denmark
Produktinformasjon
Aqua Vitae Sydfyn
Fra frukt til ferdig flaske.
Aqua Vitae Sydfyn ble grunnlagt i 2005 som det første destilleriet i Danmark med produksjon av eau-de-vie-type fruktbrennevin som spesialitet. Lene True og Karsten Kjer Michaelsen har sine stødige hender på hele prosessen, og resultatet er et fruktbrennevin som passer godt litt nedkjølt på lunsjbordet eller til kaffe og dessert.
Lene og Karsten anser fruktbrennevinet som noe mer enn «bare» brennevin, og like mye som en matkompanjong. Av den grunn er de veldig glade for at deres «Pomó» vant Salling & Jyllands Postens Matpris 2014 og at «Filippa» seilet av sted med 1. premie på Økologisk Landsforenings matkonkurranse i 2009.
Produksjonsmetoden er som følger;
-Frukten knuses og kaldgjæres i 2 måneder. Langsom gjæring bidrar til å bevare aromaen.
-All masse går til destillasjon. Skall, fruktkjøtt og kjerner.
Pot-style destillasjon fra Müller Brennerei apparat, noe som gir ca. 35 % høyere fruktaroma sammenlignet med andre apparater.
- Kunsten er å bytte bøtter til rett tid og hoveddelen sorteres bort slik at hjertet av destillasjonen brukes videre. Halen kuttes rundt 70%
-Hjertet av destillasjonen er i ro i ca. 6 uker slik at molekylene kan samle seg
- Vannet som brukes til fortynning er dansk og ganske hardt. De filtrerer kalk og mineraler og vanner produktet ned til 40%. Dette skjer over 2-3 uker
Frys og filtrer ved -3 til -5 grader
Fra frukt til flaske tar prosessen ca 8 måneder.
Klar. Flotte pæretoner, hint av mineraler. Rik, konsentrert og frisk, med pæresymfoni, lang finish.
Lokal frukt, med unntak av Williams pære som blir dyrket på Lilleø. Frukten knuses og kaldgjærer i 2 måneder – den langsomme gjæringen er med på å bevare aromaene. All masse (skall, fruktkjøtt og kjerner) går til destillering på pot still fra Muller Brennerei, som gir ca. 35% høyere fruktaroma sammenlignet med andre pot still apparater. Halen kuttes ved rundt 70%. Vannet som blir brukt til fortynning ned til 40%, er dansk og derfor relativt hardt med mye kalk, derfor filtreres dette først. Hjertet av destilleringen står 6 uker i ro. Frys og filtrering ved -3 til -5 grader. Prosessen fra frukt til flaske tar om lag 8 måneder.
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.