Akevitt

Aqua Vitae Jordbær Geist

Klar. Flotte jordbærtoner, hint av mineraler. Rik, konsentrert og frisk, med jordbærsymfoni, lang finish.

Denmark

Vinmonopolet 459,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Smak av jordbær.
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 38%
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 35cl

Opprinnelse

  • VaretypeAkevitt
  • EPDnr6010433
  • Vinmonopol14118602
  • LuktBlank.
  • SmakSmak av jordbær.
  • FargeAroma av jordbær.
  • ProdusentAqua Vitae Sydfyn
  • Årgang-
  • Land, distrikt Denmark
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeAnnet
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Aqua Vitae Sydfyn

Om produsenten

Fra frukt til ferdig flaske.

Aqua Vitae Sydfyn ble grunnlagt i 2005 som det første destilleriet i Danmark med produksjon av eau-de-vie-type fruktbrennevin som spesialitet. Lene True og Karsten Kjer Michaelsen har sine stødige hender på hele prosessen, og resultatet er et fruktbrennevin som passer godt litt nedkjølt på lunsjbordet eller til kaffe og dessert.

Lene og Karsten anser fruktbrennevinet som noe mer enn «bare» brennevin, og like mye som en matkompanjong. Av den grunn er de veldig glade for at deres «Pomó» vant Salling & Jyllands Postens Matpris 2014 og at «Filippa» seilet av sted med 1. premie på Økologisk Landsforenings matkonkurranse i 2009.

Produksjonsmetoden er som følger;

-Frukten knuses og kaldgjæres i 2 måneder. Langsom gjæring bidrar til å bevare aromaen.

-All masse går til destillasjon. Skall, fruktkjøtt og kjerner.

Pot-style destillasjon fra Müller Brennerei apparat, noe som gir ca. 35 % høyere fruktaroma sammenlignet med andre apparater.

- Kunsten er å bytte bøtter til rett tid og hoveddelen sorteres bort slik at hjertet av destillasjonen brukes videre. Halen kuttes rundt 70%

-Hjertet av destillasjonen er i ro i ca. 6 uker slik at molekylene kan samle seg

- Vannet som brukes til fortynning er dansk og ganske hardt. De filtrerer kalk og mineraler og vanner produktet ned til 40%. Dette skjer over 2-3 uker

Frys og filtrer ved -3 til -5 grader

Fra frukt til flaske tar prosessen ca 8 måneder.

Karakteristikk

Klar. Flotte jordbærtoner, hint av mineraler. Rik, konsentrert og frisk, med jordbærsymfoni, lang finish.

Produksjonsmetode

Lokal frukt, med unntak av Williams pære som blir dyrket på Lilleø. Frukten knuses og kaldgjærer i 2 måneder – den langsomme gjæringen er med på å bevare aromaene. All masse (skall, fruktkjøtt og kjerner) går til destillering på pot still fra Muller Brennerei, som gir ca. 35% høyere fruktaroma sammenlignet med andre pot still apparater. Halen kuttes ved rundt 70%. Vannet som blir brukt til fortynning ned til 40%, er dansk og derfor relativt hardt med mye kalk, derfor filtreres dette først. Hjertet av destilleringen står 6 uker i ro. Frys og filtrering ved -3 til -5 grader. Prosessen fra frukt til flaske tar om lag 8 måneder.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.