Rødvin

Boucarut Les Petits Ducs

Medium rubinrød, ufiltrert. Aroma av røde bær, blåbærpai og skog. Flott saftig frukt med medium myke tanniner, balanserende syre og lang utgang. En allsidig og tilgjengelig rødvin som passer utmerket til storefekjøtt, lam, grillmat, samt gryter eller tomatbaserte retter som pizza. Vinen drikker også pent alene. Serveres lett avkjølt rundt 15 grader.

Vinmonopolet 219,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Grenache 55% , Syrah 35% , Mourvèdre 8% , Cinsault 2%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6139471
  • Vinmonopol15088601
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentBoucarut
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Rhône
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • UtvalgPartiutvalget
  • GrossistVin John
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Boucarut

Om produsenten

Château de Boucarut drives av Saskia Leal Keijzer og Maurice Goetschy og dekker 15 hektar med vinmarker rundt Lirac i Rhône-dalen. Historisk sett dateres bygningene tilbake til 1758 og den lokale presten ryktes å ha bodd der på den tiden.

Saskia som er nederlandsk med spansk far, og Maurice som er fra Alsace, møttes i Luxemburg under juss studier.
Deres besteforeldre på begge sider var vinhandlere.

I 2019 tok det unge paret over Boucarut fra Saskias foreldre, og gikk da straks over til økologisk dyrking. All produksjon er naturlig og oppfyller kravene til den anerkjente organisasjonen Vin methode Nature.

Karakteristikk

Medium rubinrød, ufiltrert. Aroma av røde bær, blåbærpai og skog. Flott saftig frukt med medium myke tanniner, balanserende syre og lang utgang. En allsidig og tilgjengelig rødvin som passer utmerket til storefekjøtt, lam, grillmat, samt gryter eller tomatbaserte retter som pizza. Vinen drikker også pent alene. Serveres lett avkjølt rundt 15 grader.

Jordmonn

Lavt utbytte 25 hl / hektar. Jordsmonnet er terrasser med rullestein på sandig undergrunn. 4000 planter per hektar med avstand 2,25m*1,10m.

Område

Chateau de Boucarut har 15 hektar totalt med vinmark hvorav halvparten er under AOC Lirac, som er en av 13 cru i Rhône-dalen og ligger på den andre siden av elven fra Châteauneuf-du-Pape, syd i dalen. Den andre halvdelen til familien er under Vin de Pays. Lirac ble med byen Roquemaure og havnen, et mektig område, da mye av eksporten fra Rhone foregikk derifra til Paris, England og Holland. Fra 1500-tallet ble Lirac-viner servert ved datidens store kongelige hoff både i Frankrike og i utlandet. Det regionale klimaet er middelhavsklima med lav årlig nedbør og god soleksponering, spesielt om sommeren og inn i høstmånedene. Mistral-vinden fra nord spiller en betydelig avkjølende rolle, som igjen gir mer nyanser i aroma og smak. Vinden blåser i gjennomsnitt 180 dager i året.

Produksjonsmetode

Håndhøstet i midten av september fra 55 år gamle vinstokker (cordon de royat), organisk dyrket. Hver druetype har 45 dagers maserasjonstid og spontangjæres separat i hver sin sement tank. Første omstikking er rett etter gjæring. I slutten av November blendes vinen og lagres 9 måneder på sement tank. Under 10 mg / liter sovel (meget lavt) og ufiltrert.

Druetyper

Grenache 55% , Syrah 35% , Mourvèdre 8% , Cinsault 2%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.