Produsent
Celler Jan Vidal
Om produsenten
Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.
Karakteristikk
Lys gul, ufiltrert, små bobler. Duft av sitrus, hvite blomster og grønne epler. Frisk, fin frukt og god munnfølelse, mineralsk avslutning med delikate bobler.
Prøv som aperitiff, og gjerne sammen med retter med grønne elementer. Hvit & rød fisk, skalldyr evt. spekeskinke og oster. Server 8-10 C.
Jordmonn
Vinmarkene ligger sentralt i Penedès 150 meter over havet. Jordsmonnet er dominert av sand, leire og sten.
Område
Penedès er et relativt maritimt område som ligger mellom Barcelona og Tarragona. Området er delt inn i 3 underområder henholdsvis Penedès Superior, Penedès Marítim og Penedès Central.
Klimaet er typisk middelhavsklima, med varme somre med vind fra havet, milde vintre og moderat nedbør, hovedsakelig konsentrert om våren og høsten.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, presset, delvis alkogjæret i ståltank, 2. gangsgjæring i flaske.
Druetyper
Macabeo 40%
, Xarel·lo 60%