Hvitvin

Charles Frey Riesling 20L Keykeg

Lys gul med strågul kjerne, ufiltrert. Duft av grønne epler, sitronskall og fersken. Pen fruktkonsentrasjon kombinert med høy syre og en lang presis tørr finish. En annerledes Alsace-vin. Holder seg stabil 3 dager etter åpning ved oppbevaring i kjøleskap. En fortryllende vin til grønnsaker, skalldyr og fisk. Fungerer også godt som aperitiff eller alene. Server 8-10 C.

France

Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Charles Frey

Om produsenten

Familien Frey flyttet tidlig på 1800-tallet fra Sveits til Dambach-la-Ville like nord for Selestat i Alsace. I dag er det fjerde generasjon som jobber på domenet. Husets 14 hektar ligger rundt grand cru-vingården Frankstein. Fra 1997 har arbeidet i vinmarkene vært biodynamisk. Etter 2019-årgangen har huset startet med en ytterligere naturlig tilnærming til vinene, dette har så langt resultert i en Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Sylvaner med lavt svovelinnhold og de er utrolig stabile.

Karakteristikk

Lys gul med strågul kjerne, ufiltrert. Duft av grønne epler, sitronskall og fersken. Pen fruktkonsentrasjon kombinert med høy syre og en lang presis tørr finish. En annerledes Alsace-vin. Holder seg stabil 3 dager etter åpning ved oppbevaring i kjøleskap. En fortryllende vin til grønnsaker, skalldyr og fisk. Fungerer også godt som aperitiff eller alene. Server 8-10 C.

Jordmonn

Lyserød sandsten. Planterne er 40 år gamle og ligger 250 meter over havet.

Område

Dambach-la-Ville ligger en 30 minutters kjøretur nord fra Colmar i Alsace. Den 18,5 mil lange Alsace-regionen ligger mellom Vosges-fjellene, som beskytter mot vind og holder skyene unna – det er et av områdene i Frankrike med minst nedbør. De tidligere isbreene som formet fjellene har også påvirket regionens topografi og jordsmonn. Jordsmonnet varierer fra sandstein, granitt og vulkanske bergarter, til leirrik kalkstein og mergel i vinmarkene som ligger nede ved slettene. Regionen har vært under Tyskland flere ganger tidligere, og det er tydelig utifra arkitektur, kultur og vin. Prøv choucroûte, bäckeoffe og brezels.

Produksjonsmetode

Høstet for hånd, direkte pressing, spontangjæring, lagring på bunnfall i ca. 8 måneder i foudre. 10% av vinen har skallmaserasjon i 7 dager. Tappet uten so2 eller filtrering. Lavt utbytte.

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6017560
  • Vinmonopol-
  • Lukt-
  • Smak-
  • Farge-
  • ProdusentCharles Frey
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Alsace
  • Inneholder-
  • Emballasjetype-
  • Korktype-
  • Utvalg-
  • GrossistVin John
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • -
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Volumn 2000cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.