Om produsenten
Familien Frey flyttet tidlig på 1800-tallet fra Sveits til Dambach-la-Ville like nord for Selestat i Alsace. I dag er det fjerde generasjon som jobber på domenet. Husets 14 hektar ligger rundt grand cru-vingården Frankstein. Fra 1997 har arbeidet i vinmarkene vært biodynamisk. Etter 2019-årgangen har huset startet med en ytterligere naturlig tilnærming til vinene, dette har så langt resultert i en Riesling, Pinot Noir, Gewurztraminer og Sylvaner med lavt svovelinnhold og de er utrolig stabile.
Karakteristikk
Lys gul med strågul kjerne, ufiltrert. Duft av grønne epler, sitronskall og fersken. Pen fruktkonsentrasjon kombinert med høy syre og en lang presis tørr finish. En annerledes Alsace-vin.
Holder seg stabil 3 dager etter åpning ved oppbevaring i kjøleskap. En fortryllende vin til grønnsaker, skalldyr og fisk. Fungerer også godt som aperitiff eller alene.
Server 8-10 C.
Jordmonn
Primært granit fra 30 år gamle vinstokke.
Område
Dambach-la-Ville ligger en 30 minutters kjøretur nord fra Colmar i Alsace. Den 18,5 mil lange Alsace-regionen ligger mellom Vosges-fjellene, de beskytter mot vind og holder skyene unna – det er et av områdene i Frankrike med minst nedbør.
De tidligere isbreene som formet fjellene har også påvirket regionens topografi og jordsmonn. Jordsmonnet varierer fra sandstein, granitt og vulkanske bergarter, til leirrik kalkstein og mergel i vinmarkene som ligger nede ved slettene.
Regionen har vært under Tyskland flere ganger tidligere, og det er tydelig utifra arkitektur, kultur og vin.
Produksjonsmetode
Høstet for hånd, direkte pressing, spontangjæring, lagring på bunnfall i ca. 12 måneder i foudre. Ingen filtrering, lav svovel bruk.
Lavt utbytte.