Produsent
Christian Tschida
Om produsenten
Christian Tschida er fjerde generasjon i familien som lager vin. I 2007 overtok han etter faren og huset består i dag av ca. 14 ha. med planter dyrket biodynamisk
Domenet ligger i Burgenland øst for Neusiedler See, helt øst i Østerrike. Christians viner er utrolig elegante og komplekse. Nøkkelen til suksess her ligger i ekstremt høyt detaljarbeid i vingården, en skånsom pressing av druene, etterfulgt av modning på store brukte fat.
Karakteristikk
Lys rød-rosa, ufiltrert. Aroma av villbringebær, granatepler, skog. Juicy og bra fruktkonsentrasjon, finkornet tannin, høy syre, lang balansert finish.
Passer godt alene uten mat, eller til lyst kjøtt som svin og kylling, faste oster og pizza.
Server 10-12 C.
Jordmonn
Sand, sten, kalk, og leire. Økologisk dyrket.
Område
Purbach Edelbach på Leithaberg, sørøst for Vienna i Burgenland – druene vokser mellom 100-250 meter over havet.
Vinregionen ligger i den pannoniske klimasonen og er preget av varme, tørre somre og kalde vintre med lite snø. Innsjøen Neusiedlersee, som kun er ca. 1 meter dyp, er den største steppesjøen i Sentral-Europa. Den fungerer som en termostat på mikroklimaet, med avkjøling om dagen og den frigir noe varme om natten. Kalde netter fremmer utviklingen av kjølige fruktnoter og opprettholder den nødvendige syren som gir vinen karakter.
Innsjøen har siden 2001 vært oppført på UNESCOS verdensarvliste.
Produksjonsmetode
Druene høstes for hånd, de avstilkes og fottråkkes. Spontangjæring i fat, pressingen skjer i en spesialbygd horisontalpresse med utrolig lavt trykk. Vinen lagres 10 måneder på 1200 liters brukte Franz Stockinger fat. Tapping uten filtrering eller so2.
Druetyper
Blaufränkisch 100%