Rødvin
Costador La Metamorphika Trepat
Aromaer mot røde epler, kirsebær, solbær, urter. Røde bær, fin syre, middels tannin. Lang konsentrert utgang. Prøv til lam, vilt og storfekjøtt, men også til pizza eller gryteretter. Server 12-14 C.
Spain
Rødvin
Aromaer mot røde epler, kirsebær, solbær, urter. Røde bær, fin syre, middels tannin. Lang konsentrert utgang. Prøv til lam, vilt og storfekjøtt, men også til pizza eller gryteretter. Server 12-14 C.
Spain
Produktinformasjon
Costador Terroirs Med.
Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.
Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.
Aromaer mot røde epler, kirsebær, solbær, urter. Røde bær, fin syre, middels tannin. Lang konsentrert utgang. Prøv til lam, vilt og storfekjøtt, men også til pizza eller gryteretter. Server 12-14 C.
Skifer, leire og kalksten
Vinmarkene til Costador ligger et stenkast unna det historiske slottet Castell de Barberà, i Conca de Barberà-regionen, en time syd for Barcelona. Klimaet er maritimt og vinmarkene ligger fra 400 til 800 meter over havet. Med lavere temperaturer om natten og bris fra havet, får druene en lengere vekstsesong. Dette fremmer nyanser, friskhet og lavere alkohol i vinene. Vinmarkene ligger på godt drenert sandholdig kalkbasert jord. Jordsmonnet i Conca de Barberà inneholder en høy andel kalksten – et av områdets viktigste fordeler som vindyrkingssone. Kalkstenens høye porøsitet gjør at den holder på vann, og det er gunstig sett i lys av områdets lave nedbørsmengde. Kalksten er fattig på næring, noe som tvinger vinstokkene til å grave dype, sterke rotsystemer på jakt etter næring. Romerne introduserte vindyrking til dette området i antikken. Som i så mange regioner i Spania, ble vinstokkene forsømt under maurisk styre, men vinkulturen fikk en gjenoppblomstring etter den kristne Reconquista på 800-tallet. Cistercienserordenens klostre spilte en kritisk rolle i vinproduksjonen her i middelalderen, slik de gjorde i forskjellige deler av Catalonia.
Økologisk dyrket Trepat. Druene høstes for hånd og velges 3 ganger. Spontangjæring og 4 måneders maserasjon med 30% hele klaser. Lagring i Tinajas (spanske amforaglass) før vinen tappes på flaske uten filtrering eller så2.
Trepat 100%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.