Rødvin

Costador La Metamorphika Trepat

100 procent økologisk Trepat. Druerne høstes for hånd og selekteres 3 gange før fermenteringen starter. Aromaer mod røde epler, kirsebær, solbær med en jordlig undertone mod ler. Medium tannin. Lang koncentreret udgang. Ren og flot hele vejen. Spontangæring efterfulgt af 4 måneders maceration med 30 procent stilke. Modning i Tinajas (spanske amfora krukker) før vinen tappes på flaske uden filtrering eller so2. Flot vin til lam, vilt og biff, men også til pizza eller gryde retter.

Spain

Vinmonopolet 339,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 5/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Stor og sødmefull, fruktig, mørke skogsbær, epler og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Trepat 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6010516
  • Vinmonopol12837101
  • LuktMørk rød.
  • SmakStor og sødmefull, fruktig, mørke skogsbær, epler og krydder.
  • FargeMørke skogsbær, epler og krydder.
  • ProdusentCostador Terroirs Med.
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Costador Terroirs Med.

Om produsenten

Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.

Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.

Karakteristikk

100 procent økologisk Trepat. Druerne høstes for hånd og selekteres 3 gange før fermenteringen starter. Aromaer mod røde epler, kirsebær, solbær med en jordlig undertone mod ler. Medium tannin. Lang koncentreret udgang. Ren og flot hele vejen. Spontangæring efterfulgt af 4 måneders maceration med 30 procent stilke. Modning i Tinajas (spanske amfora krukker) før vinen tappes på flaske uden filtrering eller so2. Flot vin til lam, vilt og biff, men også til pizza eller gryde retter.

Jordmonn

Skifer, ler og kalksten

Område

Conca de Barberá ligger syd for Barcelona i Catalunya. Middelhavs klima med høj variation mellem dags temperatur og natte temperatur.

Druetyper

Trepat 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.