Musserende
Bodega Cueva Brutal Ancestral
Lys gul, ufiltrert. Aromaer av sitronzest, appelsin, litchi, og honningmelon. Tørr og frisk smak med en kremet brioche-finish. En flott Petnat til aperitiff, fisk og skalldyr eller grønnsaksretter.
Spain
Musserende
Lys gul, ufiltrert. Aromaer av sitronzest, appelsin, litchi, og honningmelon. Tørr og frisk smak med en kremet brioche-finish. En flott Petnat til aperitiff, fisk og skalldyr eller grønnsaksretter.
Spain
Produktinformasjon
Bod. Cueva
Bodega Cueva ligger i sentrum av La Portera i Utiel-Requena, ca. 70 km vest for Valencia.
Huset har produsert vin de siste 200 år. De siste 20 år av dem er det Mariano som har hatt ansvaret. Alt foregår manuelt med gamle metoder og teknikker. Druene er typisk lokale druer som Bobal og Tardana, men Macabeo, Moscatel og Syrah blir også brukt.
Alt dyrkes økologisk, plantene er opp mot 100 år gamle og gjæringen er naturligvis spontan uten tilsetninger. Vinplantene er "en vaso", den spanske betegnelsen for bush vines. De soler seg fra 750/800 moh.
Lys gul, ufiltrert. Aromaer av sitronzest, appelsin, litchi, og honningmelon. Tørr og frisk smak med en kremet brioche-finish. En flott Petnat til aperitiff, fisk og skalldyr eller grønnsaksretter.
Kalk og leire, 50 år gamle vinstokker.
Utiel-Requena er det største vinområdet i areal innenfor Valencia-regionen på Spanias østkyst. Den vesle landsbyen La Portera, hvor Bodega Cueva holder til, ligger 70 km vest for Valencia by. Lenger vest starter platået til La Mancha. Varmen fra solen dempes av jevnlig havbris langs kysten og av høyder i vest. Selv om hele regionen er klassifisert som middelhavsklima, har de vestlige delene mindre fuktighet og større svingninger mellom dag og natt. Jordsmonnet er mangfoldig, men regionen er generelt preget av varierende kombinasjoner av sand, kalkstein og leire. Druedyrking er den drivende økonomiske kraft, og arkeologiske funn viser at vinmaking dateres tilbake til det 7. århundre f.Kr. Valencia er det ubestridte hjemmet til paella – med naturlige store havner, og den viktigste risproduserende regionen i Spania (ris ble introdusert av maurerne for over 1200 år siden.) Økt forståelse og interesse for lokale druetyper og videreføring av ekte håndverk gjør at flere får øynene opp for Valencia.
Macabeo og Moscatell druer som høstes for hånd, direkte presset, spontangjæres med avsluttende gjæring på flaske.
Macabeo 50% , Moscatell 50%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.