Hvitvin

Bodega Cueva Orange

Lys orange, ufiltrert. Aromatisk med noter av appelsin, blomster og fersken. Fin fruktkonsentrasjon, saftig med lave tanniner og høy syre. Prøv alene eller til f.eks manchego, feta, gruyere, svin, kylling eller pinnekjøtt. Server 8-10 C.

Spain

Vinmonopolet 299,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Bod. Cueva

Om produsenten

Bodega Cueva ligger i sentrum av La Portera i Utiel-Requena, ca. 70 km vest for Valencia.

Huset har produsert vin de siste 200 år. De siste 20 år av dem er det Mariano som har hatt ansvaret. Alt foregår manuelt med gamle metoder og teknikker. Druene er typisk lokale druer som Bobal og Tardana, men Macabeo, Moscatel og Syrah blir også brukt.

Alt dyrkes økologisk, plantene er opp mot 100 år gamle og gjæringen er naturligvis spontan uten tilsetninger. Vinplantene er "en vaso", den spanske betegnelsen for bush vines. De soler seg fra 750/800 moh.

Karakteristikk

Lys orange, ufiltrert. Aromatisk med noter av appelsin, blomster og fersken. Fin fruktkonsentrasjon, saftig med lave tanniner og høy syre. Prøv alene eller til f.eks manchego, feta, gruyere, svin, kylling eller pinnekjøtt. Server 8-10 C.

Jordmonn

Kalk og leire, 50 år gamle vinstokker.

Område

Utiel-Requena er det største vinområdet i areal innenfor Valencia-regionen på Spanias østkyst. Den vesle landsbyen La Portera, hvor Bodega Cueva holder til, ligger 70 km vest for Valencia by. Lenger vest starter platået til La Mancha. Varmen fra solen dempes av jevnlig havbris langs kysten og av høyder i vest. Selv om hele regionen er klassifisert som middelhavsklima, har de vestlige delene mindre fuktighet og større svingninger mellom dag og natt. Jordsmonnet er mangfoldig, men regionen er generelt preget av varierende kombinasjoner av sand, kalkstein og leire. Druedyrking er den drivende økonomiske kraft, og arkeologiske funn viser at vinmaking dateres tilbake til det 7. århundre f.Kr. Valencia er det ubestridte hjemmet til paella – med naturlige store havner, og den viktigste risproduserende regionen i Spania (ris ble introdusert av maurerne for over 1200 år siden.) Økt forståelse og interesse for lokale druetyper og videreføring av ekte håndverk gjør at flere får øynene opp for Valencia.

Produksjonsmetode

Innhøsting for hånd, blend av Tardana og Macabeo druer, spontangjæring med 50% skallkontakt i 7 dager. Vinen modner i ståltank i 10 måneder. Tappet på flaske uten filtrering eller so2.

Druetyper

Macabeo 50% , Planta Nova (Tardana) 50%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5310461
  • Vinmonopol10976101
  • LuktDuft av appelsin, kamille, basilikum og honning.
  • SmakFrisk, tørr, rund munnfølelse.
  • FargeOransje, uklar.
  • ProdusentBod. Cueva
  • Årgang*2022
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Ost
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 5/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, tørr, rund munnfølelse.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Macabeo 50% , Planta Nova (Tardana) 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 4.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.