Rødvin

Didier Chaffardon Le Rouzé

Medium rubinrød, ufiltrert. Aroma av mørke skogsbær, krydder, fiol. Mørke og røde bær, god konsentrasjon, med medium fine tanniner, frisk syre. Små bobler.

Vinmonopolet 329,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Ost
  • Smak
  • 4/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk. Smak av røde epler, blomster og krydder.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cabernet Franc 80% , Cabernet Sauvignon 20%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6087282
  • Vinmonopol14677201
  • LuktRød, uklar.
  • SmakTørr og frisk. Smak av røde epler, blomster og krydder.
  • FargeDuft røde epler, blomster og krydder.
  • ProdusentDidier Chaffardon
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Loire
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Didier Chaffardon

Om produsenten

Didier Chaffardon er magikeren i robåten lastet med vinfat nedover elven. Hans reise startet i Savoie og Jura før han ble bergtatt av Loiredalen – det var noe med den pittoreske landsbyen Anjou, landskapet og menneskene der, de var ikke helt ulike han selv – frie og egenrådige.

På 4 hektar i Coteaux de l'Aubance har Didier plantet Chenin Blanc, Cabernet Franc og Grolleau, det meste er gamle vinstokker. Druer plukket av herdede never, spontanfermentert, forsiktig presset, helt uten tilsetninger og snarveier. Ekte håndverk.

Til tross for at Loire har mange naturvinsprodusenter, har Didier klart å utvikle sin egen stil, med en nerve og juicyness som sjarmerer selv det gråeste stenfjes.

Coteaux de l'Aubance området ble dannet som et resultat av erosjon av Loire og dens sideelv Aubance – dette skapte et stort antall små bakker med hovedsakelig grunn skiferjord. Vinmarken til Didier ligger i et soleksponert og godt ventilert høydedrag.

Karakteristikk

Medium rubinrød, ufiltrert. Aroma av mørke skogsbær, krydder, fiol. Mørke og røde bær, god konsentrasjon, med medium fine tanniner, frisk syre. Små bobler.

Jordmonn

Skifer og mergel. Druer fra 2 parceller på tilsammen 1,6 hektar. Økologisk sertifisert siden 1997. Driver biodynamisk uten sertifisering.

Område

Coteaux de l'Aubance området ble dannet som et resultat av erosjon av Loire og dens sideelv Aubance – dette skapte et stort antall små bakker med hovedsakelig grunn skiferjord. Vinmarken til Didier ligger i et soleksponert og godt ventilert høydedrag.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer høstet i slutten av September. 180 dagers maserasjon for Cabernet Franc og 10 dagers maserasjon for Cabernet Sauvignon, spontanfermentert. 12 måneder på glassfibertank, racket en gang i juli. Usvovlet og ufiltrert. Lavt utbytte, 20 hl/ha. Alder på vinplantene er 60 år (Cab Sav) og 25 år (Cab Franc)

Druetyper

Cabernet Franc 80% , Cabernet Sauvignon 20%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.