Produsent
Dom. Nadal Hainaut
Om produsenten
Château Nadal Hainaut ble etablert i 1826 innenfor murene til cistercienserklosteret Sainte Eulalie, som ble bygget på 1100-tallet. Denne vakre familieeiendommen på 43 hektar, ligger i Côtes Catalanes i Languedoc, ved grensen mot Spania. Avkjøling fra havet i syd og fjellene i nord gir vinen friskhet og kompleksitet.
Familien har drevet vinproduksjon her i 6 generasjoner, og gradvis har kunnskapen blitt formidlet, innhøsting etter innhøsting.
I år 1900, for å feire kjærligheten mellom Thérèse Hainaut og François Nadal, ble det plantet Carignanstokker, som nå er 123 år gamle; og med disse vinstokkene ble Château Nadal-Hainaut født.
I dag ledes familien av Jean-Marie Nadal med 3 døtre; Julie, Marie-Luce og Pauline.
Jean-Marie er vinmaker og ønolog av utdannelse. Det er viktig for ham å lage vin som virkelig gjenspeiler terroiret, og vinen er dyrket under de strenge spesifikasjonene til AB Ecocert – Agriculture. Familien har iverksatt en miljøansvarlig tilnærming, for å bearbeide både vinmark og druer på en sunn måte, og med den største respekt for jorden.
Karakteristikk
Dyp rubinrød, ufiltrert. Aroma av moreller, skogsbær og tranebær. Elegant frukt med høy konsentrasjon, integrerte tanniner. Balanserende syre og lang utgang. En seriøs Carignan fra 122 år gamle vinstokker.
Prøv til storfekjøtt som entrecote, viltkjøtt, gryter, lam. Grillmat. Passer til ost som gauda, manchego og parmesan.
Dette er også en vin man fint kan drikke uten mat.
Serveres 15-17 C.
Jordmonn
Kalk-leire med elvesten.
Område
Château Nadal Hainaut ble etablert i 1826 på et kloster fra 1100-tallet. Det er en familieeid eiendom på 43 hektar, som ligger i Côtes Catalanes i Languedoc. Avkjøling fra havet i syd og fjellene i nord gir vinen friskhet.
Côtes Catalanes er en av de viktigste IGP i Languedoc-Roussillon-regionen i Sør-Frankrike, og dekker samme område som Pyrénées-Orientales administrative avdeling.
Det tørre landskapet egner seg godt til vindyrking, og tvinger vinstokkene til å gå dypt ned i jorden for å finne vann. Lite nedbør fører til en konsentrasjon av smaker i druene.
Produksjonsmetode
Økologisk dyrket Grenache Noir fra 122 år gamle vinstokker. Spontanfermentert, 4 uker maserasjon, 2,5 år på gamle fat. Ufiltrert.
Utbytte 20 hl / hektar, meget lavt. Gobelet. Druer fra samme vinmark, innhøsting 25. september 2020.