Hvitvin

Etienne Courtois Evidence

100 procent Menu Pinneau med flor. Rig og koncentreret vin med dyp gylden og brunlig kant. Kompleks og intens aromaer som Vin Jaune og amontillado sherry. Flot vin til faste oste og modnet spekemat, helstekt kylling med sopp eller alene med lidt nøtter.

Vinmonopolet 669,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Ost
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr. Smak av sitrus, nøtter, krydder og tørket frukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Menu Pineau %
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6095376
  • Vinmonopol14807801
  • LuktDyp gul mot rav.
  • SmakTørr. Smak av sitrus, nøtter, krydder og tørket frukt.
  • FargeDuft av sitrus, nøtter, krydder og tørket frukt.
  • ProdusentEtienne Courtois
  • Årgang*2011
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Loire
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgTilleggsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Etienne Courtois

Om produsenten

Claude Courtois minner om en kaptein der han står bredbent i vinmarken i sentral Loire (Soings-en-Sologne) med et potent grått skjegg som nesten dekker konturene av et lurt smil. De grove nevene og solrynkene i pannen indikerer et langt liv blant druerankene og han er et referansepunkt på naturvins havet, kjent for å skape magi.

Det var på starten av 1990-tallet at Claude og kona Claudine flyttet Sologne etter at eiendommen deres i Provence brant i en skogbrann. Her fant de gården Les Cailloux du Paradis, og det første de gjorde var å rive alt opp og arbeide økologisk med jorden, etter mange år med konvensjonelt jordbruk av tidligere eiere.

Claude dyrker selv 2 ulike viner, Racines og Nacarat, fra 2 ha. Sønnen Etienne viser også stort talent og har overtatt ansvaret for de fleste av cuveene. Vinene har mindre lagring nå enn tidligere, og kanskje enda mer energi. Stilen på huset er gjennomgående naturlig, med stor konsentrasjon.

I sitt 14 ha biodynamiske univers dyrker de Gamay, Cabernet Franc, Côt (Malbec), Cabernet Sauvignon, Ramorantin, Sauvignon Blanc, Pineau d’ Aunis med flere. Ingen kjemikalier trenger inn i vinmarken som er beskyttet av skog og frukttrær – ren harmoni. Alt er høstet for hånd, spontangjæret, usvovlet og ufiltrert.

Karakteristikk

100 procent Menu Pinneau med flor. Rig og koncentreret vin med dyp gylden og brunlig kant. Kompleks og intens aromaer som Vin Jaune og amontillado sherry. Flot vin til faste oste og modnet spekemat, helstekt kylling med sopp eller alene med lidt nøtter.

Jordmonn

Silicium, flint og kvarts. 15 år gamle druestokke. 40 hl/ha.

Område

Soings-en-Sologne ligger øst i området Touraine midt i mellem Tours og Sancerre ret nord for Selles-sur-Cher. Et område med høje forekomster af Silicium, flint og kvarts.

Produksjonsmetode

Sent høstes druer med høj modning, frugten afstilkes og spontangæres. Vinen ligger 10 år på fad uden top-up og danner flor. Tappes på flaske uden filtrering eller so2.

Druetyper

Menu Pineau %

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.