Om produsenten
Claude Courtois minner om en kaptein der han står bredbent i vinmarken i sentral Loire (Soings-en-Sologne) med et potent grått skjegg som nesten dekker konturene av et lurt smil. De grove nevene og solrynkene i pannen indikerer et langt liv blant druerankene og han er et referansepunkt på naturvins havet, kjent for å skape magi.
Det var på starten av 1990-tallet at Claude og kona Claudine flyttet Sologne etter at eiendommen deres i Provence brant i en skogbrann. Her fant de gården Les Cailloux du Paradis, og det første de gjorde var å rive alt opp og arbeide økologisk med jorden, etter mange år med konvensjonelt jordbruk av tidligere eiere.
Claude dyrker selv 2 ulike viner, Racines og Nacarat, fra 2 ha. Sønnen Etienne viser også stort talent og har overtatt ansvaret for de fleste av cuveene. Vinene har mindre lagring nå enn tidligere, og kanskje enda mer energi. Stilen på huset er gjennomgående naturlig, med stor konsentrasjon.
I sitt 14 ha biodynamiske univers dyrker de Gamay, Cabernet Franc, Côt (Malbec), Cabernet Sauvignon, Ramorantin, Sauvignon Blanc, Pineau d’ Aunis med flere. Ingen kjemikalier trenger inn i vinmarken som er beskyttet av skog og frukttrær – ren harmoni. Alt er høstet for hånd, spontangjæret, usvovlet og ufiltrert.
Karakteristikk
100 procent Gascon lokalt kendt som Icaunais (drue som specielt bliver dyrket nord i Frankrig. Gir små bær med masse farge, medium alkohol og en livlig syrestruktur). Frisk og elegant rødvin med rødbær og krydder på smag. Høj intensitet og balancerede tanniner. Passer godt til lettere vilt retter som fugl, men går også godt til klassiske lamme serveringer med rosmarin og potet.