Produsent
Celler Jan Vidal
Om produsenten
Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha og vinstokkene er fra 60 til 25 år gamle.
Karakteristikk
Tørr og frisk musserende med tydelig eple, sitrus og blomster på smak. En behagelig syrestruktur, kremede bobler og fruktig avsluttning gjør dette til en super Cava for de som vil ha høy kvalitet til fornuftige priser.
Jordmonn
Vinmarkene ligger sentralt i Penedès 150 meter over havet, 200-300 meter fra kysten. Jordsmonnet er dominert av sand, leire og kalk. Plantene er mellom 40-60 år gamle, og fra husets eldste parceller.
Område
Penedès er et relativt flatt og maritimt område som ligger mellom Barcelona og Tarragona. Området er delt inn i 3 underområder hhv Penedès Superior, Penedès Marítim og Penedès Central.
Celler Jan Vidal har laget vin og dyrket druer i Penedès som ligger mellom Barcelona og Tarragona siden 1970. Xavier som i dag driver huset er 3. generasjon med en stødig hånd på roret – fokus er fortsatt på klare, økologiske og ærlige viner. Huset omfatter i dag 55 ha. Vinstokkene er mellom 60-45 år gamle.
Produksjonsmetode
Klassisk Cava laget på blend av Xarel-lo, Macabeo, Parellada og Chardonnay. Annengangsgjæring på flaske, etterfulgt av 24 måneders modning. Degorgeringen er gjort med juice fra Chardonnay i stedet for sukkerblanding
Druetyper
Chardonnay 10%
, Macabeo 40%
, Parellada 25%
, Xarel·lo 25%