Rødvin

La Sorga Sorgaahl

Rød, ufiltrert. Aromaer av blåbær, kirsebær og fioler. Juicy, fin frukt, medium finkornet tannin, høy syre. En flott vin til grønnsaksretter, lam, okse eller pizza. Nytes også uten mat. Server 10-12 C

France

Vinmonopolet 329,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

La Sorga

Om produsenten

La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul. Han er vinprodusent og négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre druedyrkere. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på.

Han er streng i sitt utvalg av vingårder og ser etter eksepsjonelt terroir og selvfølgelig økologisk/biodynamisk vindyrking. Anthony har samlet rundt 20 forskjellige vingårder med forskjellig jordsmonn, druesorter og vinstokker – mellom 40 og 110 år gamle.

Her må du holde tungen rett i munnen, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.

Karakteristikk

Rød, ufiltrert. Aromaer av blåbær, kirsebær og fioler. Juicy, fin frukt, medium finkornet tannin, høy syre. En flott vin til grønnsaksretter, lam, okse eller pizza. Nytes også uten mat. Server 10-12 C

Jordmonn

Kalk, leire og skifer. Cinsault er fra 40 år gamle vinstokker, Carignan er 113 år.

Område

La Sorga henter druene stort sett med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Landskapet med små høydedrag og nærhet til havet tilbyr gode forhold for druedyrking. Generelt sett nyter vinbøndene her et klassisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. I vekstsesongen modereres klimaet av nærhet til havet – frisk sørlig bris bidrar til å kjøle ned vinmarkene og forlenge modningsperioden – dette skaper nyanser i vinen. Kjølige netter bidrar også til dette. Området har over tid opplevd en stor geologisk omveltning, som har eksponert lag fra ulike geologiske perioder. Det er derfor et rikt utvalg av forskjellige jordsmonn. Er man så heldig å befinne seg i traktene så anbefales flatøsters fra Bassin de Thau, patéer og ansjosgrateng med urter.

Produksjonsmetode

Håndplukkede druer, lavt utbytte på 20 HL/HA. 60 dagers karbonmaserasjon. Vinen modner 12 måneder i amfora og tappes på flaske uten filtrering eller so2.

Druetyper

Carignan 40% , Cinsault 60%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6240915
  • Vinmonopol12836201
  • LuktJordbær, epler og krydder.
  • SmakTørr, krydder, jordbær og epler. Saftig utgang.
  • FargeMørk rød, uklar.
  • ProdusentLa Sorga
  • Årgang*2023
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt France , Languedoc
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 6/12 Fylde
  • 7/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr, krydder, jordbær og epler. Saftig utgang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Carignan 40% , Cinsault 60%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.