Rødvin
La Sorga Sorgaahl
Rød, ufiltrert. Aromaer av blåbær, kirsebær og fioler. Juicy, fin frukt, medium finkornet tannin, høy syre. En flott vin til grønnsaksretter, lam, okse eller pizza. Nytes også uten mat. Server 10-12 C
France
Rødvin
Rød, ufiltrert. Aromaer av blåbær, kirsebær og fioler. Juicy, fin frukt, medium finkornet tannin, høy syre. En flott vin til grønnsaksretter, lam, okse eller pizza. Nytes også uten mat. Server 10-12 C
France
Produktinformasjon
La Sorga
La Sorga ble startet i 2008 av Antony Tortul. Han er vinprodusent og négociant, det vil si at alle druer er kjøpt fra andre druedyrkere. Det gir en utrolig allsidig måte å jobbe på.
Han er streng i sitt utvalg av vingårder og ser etter eksepsjonelt terroir og selvfølgelig økologisk/biodynamisk vindyrking. Anthony har samlet rundt 20 forskjellige vingårder med forskjellig jordsmonn, druesorter og vinstokker – mellom 40 og 110 år gamle.
Her må du holde tungen rett i munnen, for hvert år produserer de mellom 30 og 40 forskjellige viner. Fra 2010 begynte David Adell i selskapet og jobber i dag tett med Antony og kona Audri. Produksjonen er på rundt 50,000 flasker årlig – avhengig av vær, vind og svinn. La Sorga-viner er null null-viner – ingenting er lagt til.
Rød, ufiltrert. Aromaer av blåbær, kirsebær og fioler. Juicy, fin frukt, medium finkornet tannin, høy syre. En flott vin til grønnsaksretter, lam, okse eller pizza. Nytes også uten mat. Server 10-12 C
Kalk, leire og skifer. Cinsault er fra 40 år gamle vinstokker, Carignan er 113 år.
La Sorga henter druene stort sett med en radius på 40 minutter fra byen Béziers, vest for Montpellier i Languedoc. Landskapet med små høydedrag og nærhet til havet tilbyr gode forhold for druedyrking. Generelt sett nyter vinbøndene her et klassisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. I vekstsesongen modereres klimaet av nærhet til havet – frisk sørlig bris bidrar til å kjøle ned vinmarkene og forlenge modningsperioden – dette skaper nyanser i vinen. Kjølige netter bidrar også til dette. Området har over tid opplevd en stor geologisk omveltning, som har eksponert lag fra ulike geologiske perioder. Det er derfor et rikt utvalg av forskjellige jordsmonn. Er man så heldig å befinne seg i traktene så anbefales flatøsters fra Bassin de Thau, patéer og ansjosgrateng med urter.
Håndplukkede druer, lavt utbytte på 20 HL/HA. 60 dagers karbonmaserasjon. Vinen modner 12 måneder i amfora og tappes på flaske uten filtrering eller so2.
Carignan 40% , Cinsault 60%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.