Hvitvin

Costador Metamorphika Viognier

Lys gul, ufiltrert. Kompleks duft av sitronskall, hvite blomster, epler og sten. Frisk munnfølelse med god frukt, smak av sitrus, hvite blomster, epler og fersken, lang utgang.

Vinmonopolet 379,90 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 5/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Tørr og frisk med smak av hvite blomster, epler og fersken.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Viognier 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5939517
  • Vinmonopol13900101
  • LuktLys gul.
  • SmakTørr og frisk med smak av hvite blomster, epler og fersken.
  • FargeDuft av sitrus, epler og stein.
  • ProdusentCostador Terroirs Med.
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spain , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgTilleggsutvalget
  • GrossistVin John AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Costador Terroirs Med.

Om produsenten

Joan Franquet og madammen bor i Conca de Barberá hvor de lager vin fra ca. 14 hektar. Vinmarkene dyrkes biodynamisk og vinstokkene er mellom 60-113 år gamle. Med unntak av en liten tomt ved kysten ligger alle vinmarkene mellom 400-800 meter over havet. Dette gir grunnlag for en lang vekstsesong og høsten starter normalt i september.

Druene sorteres tre ganger slik at bare de beste går videre til gjæringen. Spontangjæring og maserasjon på mellom en til 14 uker avhengig av type. Lagring på Tinajas (spansk amfora). Vinene tappes uten filtrering eller SO2.

Karakteristikk

Lys gul, ufiltrert. Kompleks duft av sitronskall, hvite blomster, epler og sten. Frisk munnfølelse med god frukt, smak av sitrus, hvite blomster, epler og fersken, lang utgang.

Jordmonn

Skifer, leire og kalksten. Vinstokkene er gamle, mellom 60-110 år. Høyde over havet fra 400 til 800 meter.

Område

Conca de Barberá ligger syd for Barcelona i Catalunya. Middelhavsklima med høy variasjon mellom dagtemperatur og nattemperatur.

Produksjonsmetode

Druene høstes for hånd og velges 3 ganger. Spontangjæring med 1 ukes skallkontakt på gamle fat. Videre lagring i Tinajas (spansk amfora) av ulike størrelser, før vinen tappes på flaske uten filtrering eller svovel.

Druetyper

Viognier 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.