Produsent
Le Temps Fait Tout
Om produsenten
Remi Poujol er en av de mest respekterte produsentene av naturvin i Frankrike. Druematerialet hans er så godt at folk fra nær og fjern kjøper av ham for å lage negociantvin selv. Blant dem er Octavin i Jura, og naboen La Sorga i Languedoc. Gården omfatter ca. 10 ha med økologisk dyrkede druer. Siden 2007 har den ikke blitt brukt so2. Arbeidet i vinmarken gjøres for hånd og hest. Vinifiseringen er naturlig og resultatet er fruktige og friske sydfranske viner.
Karakteristikk
Medium rød, ufiltrert. På nesen røde og mørke skogsbær, krydder, urter. Saftig med høy fruktkonsentrasjon, balanserende syre, medium finkornede tanniner, lang utgang.
Serveres rundt 15 grader.
Prøv til lam, elg, reinsdyr, storfekjøtt og gryter, eller grillede grønnsaker.
Jordmonn
Kompleks blanding av jernholdig vulkansk jord, kalksten og leire.
Område
Adisan ligger nær Beziers vest for Montpellier i Languedoc, syd i Frankrike. Her arbeider Remi helt naturlig med sine to hester. Klimaet er maritimt med mye sol, lite nedbør, med balanserende kjølig vind fra havet og de nordlige bergtopper. Dette bidrar til å kjøle ned vinmarkene og forlenge modningsperioden – som igjen skaper nyanser i vinen. Kjølige netter bidrar også til dette.
Området har over tid opplevd en stor geologisk omveltning, som har eksponert lag fra ulike geologiske perioder. Det er derfor et rikt utvalg av forskjellige jordsmonn.
Er man så heldig å befinne seg i traktene så anbefales flatøsters fra Bassin de Thau, patéer og ansjosgrateng med urter.
Produksjonsmetode
Druene høstes for hånd og spontangjæres. Aldring i glassfibertank. Flaskes uten filtrering eller SO2.
Druetyper
Grenache 60%
, Syrah 40%